Ρωμαίος & Ιουλιέτα στον καθρέφτη

Έτος 1999. Στο Κρατικό Θέατρο της Βερόνας συντελείται μεγάλη αισθητική διαμάχη όσον αφορά την υποκριτική ανάμεσα στους ακαδημαϊκούς Μοντέγους, που έχουν κατακτήσει την Κεντρική Σκηνή, και στους πρωτοποριακούς Καπουλέτους, που βασιλεύουν στην Πειραματική Σκηνή.

Οι Καπουλέτοι αποφασίζουν να ανεβάσουν στη σκηνή τους το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ και πρόκειται να κάνουν οντισιόν. Tο μαθαίνουν οι Μοντέγοι και… η συνέχεια επί της σκηνής.

ISBN 9789604680191, έκδοση 2011

Λίγα λόγια για την συγγραφέα 

Η Πέπη Οικονομοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στη Δραµατική Σχολή Θεάτρου Τέχνης και στη Δραµατική σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, και σκηνοθεσία στην Ανωτάτη Δραµατική Σχολή Βαρσοβίας. Ως ηθοποιός, έπαιξε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπου συνεργάστηκε µε τους σκηνοθέτες Κωστή Μιχαηλίδη, Θάνο Κωτσόπουλο, Σπύρο Ευαγγελάτο και Κυριαζή Χαρατσάρη.

Ως σκηνοθέτις, έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις που ανέβηκαν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Μέγαρο Μουσικής, στο Θέατρο Μουσούρη, στην Πειραµατική Σκηνή Τέχνης Θεσσαλονίκης, στα ..Η.Π.Ε.Θ.Ε. Κοζάνης, Ρόδου, Κοµοτηνής και Πάτρας. Το 1982 ίδρυσε µαζί µε το Δηµήτρη Οικονόµου το θίασο «Καθρέφτης», όπου παίζει, σκηνοθετεί και µεταφράζει µέχρι σήµερα έργα των Χάρολντ Πίντερ, Ένκβιστ, Μάµετ, Κάφκα, Άιβς, Τζόις, Ζενέ, Χάινερ Μίλερ, Μισίµα, Γκρέγκορι Μότον, Μαριβό, Ρουζέβιτς κ.ά.

Το 1997 και το 1998 ανέβασε το έργο Ρωµαίος και Ιουλιέτα στον καθρέφτη, που έγραψε η ίδια. Σταµάτησε για τρία χρόνια και ταξίδεψε στην Ευρώπη και στην Αµερική.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!