Σαν να μη συμβαίνει

Η δίγλωσση έκδοση Σαν να μη συμβαίνει / As if nothing happened της Ελένης Κωστοπούλου (μετάφραση στα αγγλικά: Emmanuela Lia & Duncan Wilkins), που τιμήθηκε με το βραβείο EURODRAM 2016, παίζεται τον Μάιο του 2017 στο θέατρο ΜΠΙΠ (Κυψέλη).

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να μην αντιδρούν, να μένουν καθηλωμένοι και να ζουν αποκλεισμένοι, σαν τίποτα να μη συμβαίνει; Μία ντουλάπα γεμάτη ακίνδυνες μπάλες, μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα παιχνίδια; Πότε τελειώνει ο χρόνος της συναίνεσης και αρχίζει η αμφισβήτηση; Πότε όσα δεν έχουν ποτέ συμβεί αρχίζουν να συμβαίνουν; Υπάρχει τρόπος να γυρίσουν όσοι έφυγαν; Ναι, αρκεί να μιλάμε συνέχεια για αυτούς.

ISBN 9786185286026, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H Ελένη Κωστοπούλου έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Εικαστικές Τέχνες, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και Διαχείριση Πολιτισμικών Μονάδων (μεταπτυχιακό) στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικής γραφής με τον συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη.

Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.

Έχει γράψει πέντε θεατρικά έργα, τρία εκ των οποίων έχουν βραβευθεί. Το Η Τρύπα διακρίθηκε το 2011 στον Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου του περιοδικού για το θέατρο Επί Σκηνής και παρουσιάστηκε σε μορφή αναλογίου στο θέατρο Βeton 7, σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη. Το Ένα χέρι στο νούμερό μου κέρδισε τον Πρώτο Έπαινο στον Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2012 του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου. Το Σαν να μη συμβαίνει ήταν το ένα από τα τρία ελληνικά έργα που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου Eurodram 2016 (Ευρωπαϊκό Θεατρικό Δίκτυο Προώθησης Θεατρικών Έργων). Το 2013 συμμετείχε με το δεκάλεπτο θεατρικό έργο Strike στο Off-Off Athens Theater Festival, στο θέατρο Επί Κολωνώ, όπου επτά συγγραφείς συνέγραψαν το σπονδυλωτό έργο Υπό… κρίση.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!