Σάσενκα

Χειμώνας 1916: Στην Αγία Πετρούπολη, η δεκαεξάχρονη Σάσενκα, κόρη του πρίγκιπα Τσάιτλιν, σπουδάζει στο Ινστιτούτο Σμόλνι για Ευγενείς Κορασίδες. Η μητέρα της Αριάδνη, οπιομανής, την εγκαταλείπει και κάνει έκλυτη ζωή με τον Ρασπούτιν. 

Ένα σκοτεινό χειμωνιάτικο απόγευμα στην τσαρική πόλη, ενώ η γκουβερνάντα της περιμένει να την παραλάβει έξω από το σχολείο, τη συλλαμβάνει η μυστική αστυνομία του τσάρου. 

Η Σάσενκα θα εμπλακεί σε μια περιπέτεια γεμάτη μυστήριο, απαγορευμένους έρωτες και θανάσιμα παιχνίδια, που θα την οδηγήσει στη φυλακή και στην ανατροπή ολόκληρης της ζωής της. 

Η ιστορία της μένει θαμμένη για μισό περίπου αιώνα, ώσπου μια νεαρή ιστορικός αναδιφά στα προσωπικά αρχεία του Στάλιν και αποκαλύπτει μια συγκλονιστική ιστορία πάθους και προδοσίας, θηριώδους σκληρότητας και απρόσμενου ηρωισμού -και μιας γυναίκας που αναγκάστηκε να κάνει μια ασύλληπτη επιλογή… 

Ένα καθηλωτικό βιβλίο, στα ίχνη των μεγάλων επικών έργων Δόκτωρ Ζιβάγκο και Η εκλογή της Σόφι.

ISBN 978-9601425689, έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα(Simon Jonathan Sebag Montefiore

Ο Άγγλος συγγραφέας Σάιμον Σίμπαγκ Μοντεφιόρε (Simon Jonathan Sebag Montefiore) γεννήθηκε το 1965.

Τα βιβλία του έχουν γίνει παγκόσμια best-sellers και έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες. Το Catherine the Great & Potemkin ήταν στη λίστα για το Samuel Johnson, Duff Cooper and the Marsh Biography Prize.

Το Stalin: The Court of Red Tsar κέρδισε το Βραβείο Ιστορικού Βιβλίου των British Book Awards το 2004.

Το Young Stalin κέρδισε το LA Times Book Prize for Biography (ΗΠΑ), το Costa Biography Award (Ην. Βασίλειο), το Kreisky Prize for Political Literature (Αυστρία) και το Le Grand Prix de la Biographie Politique (Γαλλία).

Η Miramax Films και η Ruby Films έχουν αγοράσει τα δικαιώματα για να γίνει ταινία το Young Stalin. Το τελευταίο ιστορικό του βιβλίο είναι το Jerusalem: Τhe Biography, μια φρέσκια ματιά στην ιστορία της Μέσης Ανατολής.

Είναι μέλος της Βασιλικής Λογοτεχνικής Εταιρείας και ζει στο Λονδίνο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!