Σε τεντωμένη χορδή

«Πάνω σε μια τεντωμένη χορδή εξηγούνται φαινόμενα που συμβαίνουν καθημερινά στον κόσμο, δίνονται εξηγήσεις εκεί που υπήρχαν τόσα ανεξήγητα…».

Ο αρχαίος φιλόσοφος και θεωρητικός της μουσικής, ο Πυθαγόρας ο Σάμιος είναι το κεντρικό πρόσωπο αυτού του βιβλίου. Σε αυτόν αποδίδονται οι βασικές ιδέες των λέξεων «θεωρία» και «κόσμος». Σε αυτόν οφείλουμε τις απαρχές της ελληνικής και ευρωπαϊκής μουσικής…

Ένα βιβλίο για τη ζωή του Πυθαγόρα του Σάμιου. Μια ζωή σαν παραμύθι…

ISBN 9789609550925, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέφανος Δορμπαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990.

Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α. και διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία, κάνοντας μαθήματα κλασικού πιάνου και αρμονίου. Στην ηλικία των δεκαπέντε, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική και αφιερώθηκε στο κανονάκι, ξεκινώντας μαθήματα δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους. Εν συνεχεία, παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια μουσικής δίπλα στους Halil Karaduman, Σωκράτη Σινόπουλο, τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου και τον χοράρχη Δημήτριο Κανάρη.

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ από το 2008 μέχρι το 2011 διετέλεσε πιανίστας στην παιδική χορωδία του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει -ως μουσικός εκτελεστής, ερμηνευτής και χορωδός- λάβει μέρος σε σημαντικό αριθμό ηχογραφήσεων.

Τέλος, το 2016 κυκλοφορεί την πρώτη του ανεξάρτητη δισκογραφική απόπειρα με τίτλο «λευκό γράμμα» αποτελούμενη από πρωτότυπες οργανικές συνθέσεις του ιδίου.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!