Η σιωπή των θυμάτων

Εβδομήντα χρόνια ψέματα

Σε αυτό το βιβλίο υπάρχει μία προσωπική ιστορία εβδομήντα χρόνων, αλλά και μία ματιά στη δική μας, την ιστορία της Ελλάδας. Αναμφισβήτητα προσωπική και αυτή, περιλαμβάνει όσα έζησα, ένιωσα, στερήθηκα, αλλά, κυρίως, ευλογήθηκα να γνωρίσω. Είναι η ματιά ενός «τυχερού» ανθρώπου που έζησε σαν «ντόπιος» στη άλλη χώρα όπου ανδρώθηκε και, ίσως, γι’ αυτό, σαν «ξένος» στη δική του χώρα. Σε όλη μου τη ζωή, η φράση «Όπου και αν πάω, η Ελλάδα με πληγώνει» ήταν στο μυαλό μου.

Η αγάπη μου και η λαχτάρα για «δημιουργία», παρά τη συμμετοχή μου, δεν ταίριαξε με τα ιστορικά γεγονότα και την πραγματικότητα των εβδομήντα αυτών ετών. Καθώς τελειώνει το «λάδι», η ανάγκη να «εξομολογηθώ» ήταν έντονη. Τόσο σε βαθιά προσωπικό επίπεδο όσο και ως σχολιασμός της ζωής που έζησα.

ISBN 9789604586769, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Λυκούργος Λιαρόπουλος είναι Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής, Οργάνωσης, και Οικονομικών της Υγείας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1987-2011.

Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε στις ΗΠΑ 1963-1974, B.Α. Hamilton College, PhD Michigan State University. Σύμβουλος Υπουργού Υγείας Σπ. Δοξιάδη, Υποδιοικητής του ΙΚΑ 1984-87, Ιδρυτικός Πρόεδρος-Γεν. Διευθυντής του Α’ ΠεΣΥΠ Αττικής 2000-2003. Εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας στην Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ 1994-2015.

Συγγραφέας δύο Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων και έξι βιβλίων και τακτικός αρθρογράφος στον Τύπο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!