Η σκιά του κυνηγού

Για να γλιτώσει από τη φτώχεια και τη μιζέρια, ο Ραμόν Εσπέχο επιβιβάζεται σε ένα από τα μεγάλα διαστημόπλοια των παράξενων και αποκρουστικών Ινάι και φεύγει οριστικά από τη Γη. Αλλά η ζωή που βρίσκει στον μακρινό πλανήτη Σάο Πάουλο δεν είναι καλύτερη από εκείνη που εγκατέλειψε…

Έπειτα, μια νύχτα, ο θυμός του και το πολύ αλκοόλ παίρνουν το πάνω χέρι. Η βίαιη κατάληξη τον αναγκάζει να δραπετεύσει στις ερημιές του ανεξερεύνητου βορρά.
Επιτέλους ολομόναχος, μακριά από τη θορυβώδη, αποπνικτική ανθρώπινη κυψέλη που τη σιχαίνεται σε βαθμό αντικοινωνικής μανίας, ο άτυχος Ραμόν, κατ’ επάγγελμα ανιχνευτής κοιτασμάτων, μπορεί τώρα να ψάξει ελεύθερα για τη μεγάλη φλέβα που θα τον κάνει πλούσιο.

Αλλά, αντί για φλέβα, ανακαλύπτει τυχαία μια άγνωστη υπερεξελιγμένη φυλή εξωγήινων πλασμάτων: απελπισμένοι φυγάδες, όπως αυτός, που ζουν κρυμμένοι σε έναν δικό τους κόσμο. Κάτοχος ξαφνικά ενός ισχυρού επικίνδυνου μυστικού και εγκλωβισμένος σε ένα απίθανο ανθρωποκυνηγητό στις ερημιές ενός απρόβλεπτου και εχθρικού πλανήτη, ο Ραμόν πρέπει πρώτα να δραπετεύσει… κι έπειτα, με κάποιον τρόπο, να επιζήσει. Και ο πιο θανάσιμος εχθρός είναι ο εαυτός του…

ISBN 9786180302790, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Ο George R. R. Martin είναι Αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος έργων φαντασίας, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Γεννήθηκε το 1948 στο Νιου Τζέρσι και σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο Northwestern του Ιλινόις.George R. R. Martin

Εργάστηκε ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε τη συγγραφική του σταδιοδρομία το 1971, όταν το διήγημά του με τίτλο «Hero» δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Galaxy. Σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. Διασημότερο διεθνώς έργο του είναι το έπος φαντασίας Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου, το οποίο μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο Game of Thrones.

Η σειρά ξεκίνησε το 2011 και συνεχίζεται ακόμη, ενώ αποτέλεσε την πιο ακριβή παραγωγή του αμερικανικού καναλιού HBO μέχρι τώρα, αφού υπολογίζεται ότι οι δύο πρώτοι κύκλοι κόστισαν περισσότερα από εξήντα εκατομμύρια δολάρια. Ο Martin έχει τιμηθεί έξι φορές με το βραβείο Locus, τέσσερις φορές με το βραβείο Hugo, δύο φορές με το βραβείο Nebula, ενώ έχει κατακτήσει επίσης τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker.

Το 2011 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με τα «100 άτομα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως», ενώ το 2012 κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Φαντασίας για το σύνολο του έργου του. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Ο Gardner Dozois γεννήθηκε το 1947 στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης.

Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια κατέχει τη θέση του αρχισυντάκτη στο Asimov’s Science Fiction Magazine, ένα από τα πλέον καταξιωμένα περιοδικά του χώρου. Για την προσφορά του από τη θέση αυτή έχει τιμηθεί δεκατρείς φορές με το βραβείο Hugo, ενώ για το συγγραφικό του έργο έχει κατακτήσει δύο φορές το βραβείο Nebula.

Επιμελείται και εκδίδει την Ετήσια Ανθολογία Επιστημονικής Φαντασίας από το 1984.

Ο Daniel Abraham είναι Αμερικανός συγγραφέας, γεννημένος τον Νοέμβριο του 1969.

Είναι περισσότερο γνωστός για τις σειρές του «The Long Price Quartet» και «The Dagger and the Coin», όμως γράφει και κάτω από τα συγγραφικά ψευδώνυμα M. L. N. Hanover για την πιο urban σειρά του «Black Sun’s Daughter» αλλά και σαν James S. A. Corey, που το μοιράζετε μαζί με τον Ty Franck, για την σειρά «The Expanse» η οποία έχει γίνει και τηλεοπτική σειρά.

Έχει επίσης συγγράψει μαζί τους George R.R. Martin και Garner Dozois το βιβλίο Hunter’s Run το οποίο είχε ξεκινήσει σαν μια ιδέα του ίδιου του Dozois το 1976, ενώ έχει κάνει ακόμα και μεταφορές μερικών βιβλίων του Martin όπως το Fevre Dream και το πρώτο βιβλίο της σειράς A Song for Ice and Fire σε κόμικ.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!