Σκιές στο Βόσπορο

Πώς μπορείς να κάνεις το σωστό όταν έχεις μόνο κακές επιλογές;

Χάρη στην ουδετερότητά της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη γεωγραφική θέση της μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, η Κωνσταντινούπολη υπήρξε πόλος έλξης για κατασκόπους και πρόσφυγες – ένα μέρος όπου διακινούνται μυστικά και ψέματα. Ο Λίον Μπάουερ, εκπατρισμένος Αμερικανός, παρασύρεται σε αυτό τον αθέατο κόσμο και κάνει κάθε λογής απόρρητες δουλειές ακόμα και ως κομιστής, υποστηρίζοντας το Συμμαχικό Μέτωπο.

Ενώ οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών αρχίζουν να αποχωρούν και η πόλη προετοιμάζεται για τη ζοφερή μεταπολεμική πραγματικότητα, ο Λίον αναλαμβάνει μια τελευταία αποστολή ρουτίνας. Καθώς όμως αυτή η αποστολή αυτή έχει μοιραία κατάληξη, βυθίζεται σ’ έναν εφιαλτικό λαβύρινθο μηχανορραφίας, προδοσίας και ηθικής αβεβαιότητας.

Με φόντο τα παζάρια, τα τζαμιά και τα εγκαταλελειμμένα αρχοντικά, η ριψοκίνδυνη απόπειρα του Λίον να σώσει μια ζωή τον οδηγεί σ’ ένα απελπισμένο ανθρωποκυνηγητό, που τελικά απειλεί τη δική του ζωή.

Ατμοσφαιρικό με λεπτομέρειες που ζωντανεύουν την εποχή αμέσως μετά τον πόλεμο, το Σκιές στον Βόσπορο είναι η αλησμόνητη ιστορία ενός ανθρώπου στη δίνη της αυγής του Ψυχρού Πολέμου· είναι η ιστορία ενός απροσδόκητου έρωτα και μιας πόλης τόσο απατηλής, όσο η ήρεμη επιφάνεια του Βοσπόρου, που τη χωρίζει στα δύο.

ISBN 9786180200126, έκδοση 201315qee44a2r45y55sw7

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τζόζεφ Κάνον (Joseph Kanon) έχει γράψει συνολικά πέντε μυθιστορήματα. Το «Λος Άλαμος» απέσπασε το Βραβείο Edgar ως Καλύτερο Λογοτεχνικό Ντεμπούτο για τη χρονιά του 1998.

Το μυθιστόρημά του Ο καλός Γερμανός μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ με πρωταγωνιστές τον Τζόρτζ Κλούνεϊ και την Κέιτ Μπλάνσετ.

Στα μυθιστορήματα The Prodigal Spy και Alibi απονεμήθηκε το Βραβείο Hammett της Διεθνούς Ένωσης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας.

Το Σκιές στον Βόσπορο εκδόθηκε το 2012 στις ΗΠΑ και γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία παραμένοντας για πολλές εβδομάδες στη λίστα με τα ευπώλητα βιβλία των «New York Times», ενώ έχει μεταφραστεί έως σήμερα σε δώδεκα γλώσσες. Ο συγγραφέας ζει στη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα του και τους δύο γιους τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπό του www.josephkanon.com.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!