Σκοτεινός Βαρδάρης

Μελένικο, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, 1911-1913

Λίγο πριν και λίγο μετά τους Βαλκανικούς πολέμους που τελειώνουν με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου τον Ιούλιο του 1913. Τίποτα δεν μένει πια ίδιο. Όλα αλλάζουν στα Βαλκάνια. Κι ανάμεσα σ’ αυτές τις σαρωτικές και τραυματικές αλλαγές μια γενιά προσπαθεί να ενηλικιωθεί.

Ο Στέφανος, που ξεκινά από το Μελένικο για να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη και να χάσει στο τέλος και την ίδια του την πατρίδα. Ο Κωνσταντίνος που θα μακελευτεί στον πόλεμο. O Μίλτος που θα χαθεί μια σκοτεινή νύχτα στη Θεσσαλονίκη. Ο Θεόδωρος με τις αλαφροΐσκιωτες ιστορίες του. Ο Γκεόργκι με την παράδοξη μοίρα. Ανάμεσά τους η Ελένη, η μοιραία μελενίκια αρχοντοκόρη, που θα καταπατήσει τα ιερά και τα όσια για ν’ ακολουθήσει τον έρωτά της. Ένας γάλλος φωτογράφος σταλμένος από έναν ουμανιστή τραπεζίτη του Παρισιού, τραβάει μια σημαδιακή φωτογραφία μελενίκιων προσφύγων, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, το φθινόπωρο του 1913. Εμείς τη βλέπουμε σήμερα κι αρχίζουμε να ξετυλίγουμε αυτή τη μυθιστορία για τον έρωτα και την απώλεια.

ISBN 9789600426557, έκδοση 2004

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Έλενα Χουζούρη γράφει ποίηση, δοκίμιο και κριτική λογοτεχνίας. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές εκδόσεις και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ (Ραδιόφωνο, Τηλεόραση) στον τομέα του πολιτισμού, με κύριο αντικείμενο το βιβλίο.

Επίσης συνεργάζεται με τη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Το Σκοτεινός Βαρδάρης είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!