Σκότωσε τον πατέρα

[ γράφει η Ελένη Ντιβέρη ]

Ένα διαφορετικό αστυνομικό μυθιστόρημα με την υπογραφή του Sandrone Dazieri από τις εκδόσεις Πατάκης. Με πρωταγωνιστές δύο πονεμένους ανθρώπους: Μια αστυνομικό που, έχοντας επιζήσει από το «συμβάν» αρνείται να επιστρέψει στην ενεργό δράση, και ένα θύμα «απαγωγής» που κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το γεγονός και βοηθά στην εύρεση εξαφανισμένων ατόμων.

Η Κολόμπα Καζέλλι και ο Ντάντε Τόρρε θα γίνουν οι «άνθρωποί σου» καθώς θα διαβάζεις την ιστορία εξαφάνισης ενός παιδιού, σε ένα πάρκο στη Ρώμη, μετά τη δολοφονία της μητέρας του.

Στον τόπο του εγκλήματος καταφθάνει η Κολόμπα για να ερευνήσει «ανεπίσημα» την υπόθεση για τον προϊστάμενό της. Γνωρίζει τον Ντάντε που έχει τις δικές του φοβίες και τρόπους έρευνας. Κι ενώ η επίσημη έρευνα καταλήγει ότι δολοφόνος είναι ο σύζυγος και πατέρας, οι δύο πρωταγωνιστές αναγνωρίζουν την υπογραφή του ΠΑΤΕΡΑ. Δε μπορώ να εμβαθύνω περισσότερο στην υπόθεση, γιατί φοβάμαι ότι θα σας αποκαλύψω καίρια στοιχεία για την υπόθεση…

Το Σκότωσε τον πατέρα είναι ένα μυθιστόρημα με «τραυματισμένους» σωματικά και ψυχολογικά ήρωες, μα ολοκληρωμένους ως χαρακτήρες. Τόσο που δένεσαι μαζί τους συμπάσχοντας και αγωνιώντας -κι ας γνωρίζεις σιγά σιγά την ιστορία τους. Πολύ καλή γραφή, έξυπνοι διάλογοι, ενδιαφέρουσα υπόθεση για ένα θέμα (της εξαφάνισης παιδιών) που, ενώ πολλά έχουν γραφεί σχετικά, ο Dazieri το προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο, που σε κρατάει με αγωνία μέχρι το τέλος.

Η πλοκή είναι δομημένη όμορφα. Τα κεφάλαια αναφέρονται στο παρόν, με εξαίρεση πολύ λίγα που αναφέρονται στο πριν. Σε αυτά βρίσκονται κάποια «μυστικά» που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τους πρωταγωνιστές ακόμη πιο πολύ.

Τα στοιχεία δίνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενταθεί η αγωνία του αναγνώστη και να γυρνάει τις σελίδες αχόρταγα, για να βρεθεί ενώπιον πολλών ανατροπών και να «αναμετράται» συχνά με ένα απίστευτο σασπένς.

Άλλη μια αγαπημένη αστυνομική σειρά ξεκινά!

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!