Η σκούπα και το σύστημα

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της προγιαγιάς της από το γηροκομείο του Σέικερ Χάιτς φέρνει τη Λινόρ Μπίντσμαν σε πλήρη συναισθηματική σύγχυση.

Αυτό είναι ένα μονάχα από τα προβλήματα της άτυχης τηλεφωνήτριας: ο δεσμός της με το αφεντικό της, Ρικ Βίγκορους, γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκος, ο παπαγάλος της, Βλαντ ο Παλουκωτής, εμφανίζεται στο Χριστιανικό Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο, ενώ πολλές άλλες μικρές καταστροφές σαμποτάρουν την προσπάθεια της Λινόρ για αγάπη και αυτοπραγμάτωση.

ISBN 9789605861438, έκδοση 2016

Ο Ντέιβιντ Φόστερ Ουάλας (David Foster Wallace 1962-2008), γεννήθηκε στo Ithaca της Ν. Υόρκης.

Σπούδασε αγγλική γλώσσα και φιλοσοφία στο Amherst College (1985), δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα (1987), και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα φιλοσοφίας στο Χάρβαρντ, χωρίς να τελειώσει τις σπουδές του.

Αργότερα δίδαξε ο ίδιος δημιουργική γραφή στο Illinois State University και στο Κολέγιο Pomona, στο Claremont της Καλιφόρνια.

Έγινε γνωστός στη λογοτεχνία με τα «σκοτεινά», ευφάνταστα αφηγήματά του «The Broom of the System» (μυθιστόρημα, 1987), «Girl with Curious Hair» (ιστορίες, 1989), «Infinite Jest» (μυθιστόρημα, 1996), «Brief Interviews with Hideous Men» (ιστορίες, 1999) και «Oblivion» (ιστορίες, 2004), που έκαναν ένα μέρος των κριτικών να τον θεωρήσουν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον Thomas Pynchon, τον Don DeLillo και τους μεταμοντέρνους συγγραφείς της νεώτερης γενιάς.

Δημοσίευσε, επίσης, δοκίμια όπως το «Everything and More: A Compact History of Infinity» (2003), μια συνοπτική ιστορία της μαθηματικής έννοιας του «απείρου». Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων, με τα βραβεία «MacArthur Fellowship», «Lannan», το βραβείο «Aga Khan» του περιοδικού «The Paris Review» κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του υπέφερε από κατάθλιψη.

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008 και ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!