Το σωματίδιο του Θεού

Πού βρίσκεται η απαρχή του σύμπαντος; Πού την τοποθετούν οι Επιστήμονες; Τι πιστεύει για αυτήν η θρησκεία; Έχει η Εκκλησία τελειώσει τους λογαριασμούς της με το Γαλιλαίο; Είναι δυνατό ένας επιστήμονας να πιστεύει στο Θεό; Ποια επιχειρήματα έχουν οι εχθροί του Δαρβίνου; Τι είναι αυτό το αρχικό σωματίδιο, Το σωματίδιο του Θεού, με το οποίο έγινε το Big Bang, η περίφημη Μεγάλη Έκρηξη των επιστημόνων; Η μήπως το σύμπαν είναι ένα δημιούργημα του Θεού;

Ένα γοητευτικό ταξίδι συντροφιά με δύο σύγχρονους επιστήμονες: Τον Ιησουίτη καθηγητή καρδινάλιο Τζορτζ Κόιν, αστρονόμο του Πάπα, και τον κοσμικό καθηγητή Άρνο Πενζίας, κάτοχο Νόμπελ Φυσικής, επειδή συνέλαβε πειραματικώς τον απόηχο του Big Bang.

Μια αντιπαράθεση μεταξύ Εκκλησίας και Επιστήμης που διαρκεί αιώνες. Ακολουθώντας τον μίτο μιας παθιασμένης ανταλλαγής απόψεων, το βιβλίο αφηγείται γεγονότα, τόπους και πρόσωπα που αποτελούν σύμβολο των συνόρων μεταξύ Λογικής και Θρησκείας. Ο νομπελίστας δεν πιστεύει στην ύπαρξη του θεού και της ψυχής, ο Ιησουίτης θεωρεί το επιστημονικό έργο αδιαχώριστο από την προσευχή και από τη σχέση με τον Δημιουργό.

ISBN 9789604380992, έκδοση 2009

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Riccardo Chiaberge γεννήθηκε στο Τορίνο, το 1947.

Δημοσιογράφος για θέματα Επιστήμης και Πολιτισμού, σήμερα διευθύνει το σχετικό Κυριακάτικο ένθετο της ιταλικής εφημερίδας Sole 24 Ore. Έ

χει εργασθεί για το Centro Einaudi di Torino διευθύνοντας την εκδοτική σειρά «Biblioteca della liberta» και στις εφημερίδες Stampa, Mondo και Corriera della Sera.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!