Σοβόφ: Ο κινούμενος ήλιος

Στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας η Λέττα Βασιλείου μάς εισάγει σε μια φανταστική κοινωνία φόβου. Σε καιρούς που ο φόβος ταυτίζεται με την έννοια της ακινησίας, μας μιλά για τη σπουδαιότητα της τέχνης ως όργανο δράσης, κίνησης και οδηγού της ανθρώπινης ελεύθερης έκφρασης, αλλά και ως συνδετικό κρίκο των ανήσυχων ανθρώπων που θέλουν να αφυπνίσουν την ανθρωπιά στους υπόλοιπους. Μια συναρπαστική περιπέτεια με ήρωες πολυεπίπεδους, που θα αγαπήσετε.

«Το μικρό θήραμα αποδείχτηκε πολύ δυνατό και πολύ ύπουλο. Την είδε να μεταμορφώνεται μπροστά σε όλους με τόσο θάρρος σ’ ένα λιοντάρι! Ένα γρήγορο λιοντάρι που έκανε επίθεση στις ψυχές όλων και τις υπέτασσε. Αυτό ήταν η τέχνη λοιπόν. Υπέτασσε τους πάντες με τον πιο ύπουλο τρόπο και μετά τους έβαζε στη διαδικασία της σκέψης. Όχι, η τέχνη δεν ήταν άχρηστη. Επικίνδυνη ήταν».

Τι μορφή παίρνει ο φόβος στο μυαλό του καθενός; Σκοτάδι; Θηρίο; Ερπετό; Ήχος; Αίσθηση; Όποια μορφή κι αν παίρνει, παραμένει η ουσία του. Η ασφάλεια. Πώς φαντάζεστε μια κοινωνία φόβου; Η Λεόνα δεν χρειάζεται να τη φανταστεί. Τη βιώνει. Η άμυνα στην κοινωνία αυτή είναι το ζητούμενο. Μόνο που η Λεόνα είναι άφοβη και η άμυνα δεν είναι το χαρακτηριστικό της. Γιατί η Λεόνα γεννήθηκε για την επίθεση.

έκδοση 2016

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λέττα Βασιλείου γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής, σε μια προσφυγική γειτονιά όπου το απόγευμα οι άνθρωποι έβγαζαν τις κάρεκλες έξω από το σπΛέττα Βασιλείουίτι τους και τα παιδιά έπαιζαν στο δρόμο μέχρι να βραδιάσει. Ήταν εκείνη η εποχή που όταν περνούσε ο παγωτατζής γινότανε πανηγύρι και του Αγιαννιού πηδούσαν τις φωτιές.

Η οικογένεια μετακόμισε στα Μελίσσια, όταν η Λέττα ήταν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Το τοπίο άλλαξε. Οι εικόνες της πολύβουης γειτονιάς έγιναν εικόνες «χωριού», όπου και πάλι τα παιδιά έπαιζαν κρυφτό όλη μέρα και μόνο αργά το βράδυ μαζεύονταν στα σπίτια. Έτσι η ελευθερία, το παιχνίδι, η χαρά και η φαντασία έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της, σε σημείο που τα «σοβαρά», όπως η ορθογραφία και τα μαθηματικά, να μένουν συχνά πίσω έναντι της ποίησης, των παραμυθιών και των ιστοριών που έγραφε.

Στα έντεκά της η μουσική μπήκε στη ζωή της Λέττας. Με μέσο την κιθάρα βρήκε έναν νέο τρόπο να εκφράζεται καλλιτεχνικά.

Μαθήτευσε δίπλα σε διακεκριμένους σολίστ και παιδαγωγούς όπως ο γνωστός συνθέτης και κιθαριστής Νότης Μαυρουδής ο οποίος τη μύησε στον κόσμο των μουσικών (εκ)φράσεων. Πήρε το πτυχίο και το δίπλωμά της με άριστα και διακρίσεις και, χωρίς να εγκαταλείψει τη συγγραφή, ακολούθησε καριέρα καθηγήτριας κιθάρας.

Μέσα από εκεί γεννήθηκε μία κιθαριστική ομάδα από νέους ταλαντούχους κιθαριστές που, με μαθήματα, σεμινάρια, παιχνίδια, συναυλίες και διαγωνισμούς, κατακτούν πανελλήνια βραβεία και διακρίσεις.

Είναι επίσης πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών στο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής και κιθάρας στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση και σε γνωστά μουσικά ιδρύματα της Αθήνας.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!