Σπασμένα καράβια

Α. Βουγιουκλάκη – Γ. Ηλιάδης

«…Έχει πια ξημερώσει όταν φτάνει στο σπίτι της. Με αργές κινήσεις βγάζει τα ρούχα της και πέφτει κατάκοπη για ύπνο. Μάταιη προσπάθεια. Την αναστατώνει η εικόνα αυτού του άντρα που κάνει την καρδιά της να χτυπάει τρελά, όπως ποτέ άλλοτε δε συνέβη.
Οι καυτές ματιές που αντάλλαξαν, εξακολουθούν να την αναστατώνουν και μια φράση ριζώνει στο είναι της… Μια τόση δα φρασούλα… «Αυτός είναι!» Δεν μπορεί να εξηγήσει την πεποίθησή της, πως αυτός ο μελαμψός άντρας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Πως η εικοστή εβδόμη Νοεμβρίου του χίλια εννιακόσια εβδομήντα έξι, θα είναι σφραγίδα μιας ένωσης…

Η ιστορία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον δεύτερο σύζυγό της, Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη, και οι άγνωστες πτυχές από την κοινή ζωή τους, όπως τις έζησαν οι πιστές της φίλες, Κική Σεγδίτσα και Μουμού Ηλιοπούλου, σε μια λογοτεχνική αφήγηση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη δημοσιογράφο – συγγραφέα Κική Σεγδίτσα.

ISBN 9789609523820, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Κική Σεγδίτσα γεννήθηκε στη Λαμία, αλλά ζει στην Αθήνα. Εργάστηκε στις εφημερίδες: Απογευματινή, Ακρόπολη, Αθηναϊκή, Προοδευτική, Εξπρές, Μεσημβρινή κ.α. Στα περιοδικά: Πρώτο, Ταχυδρόμος, Έρευνα, Επίκαιρα, Ρομάντζο, Πάνθεον, Βεντέτα, Τηλέραμα, Κυνήγι και στα παιδικά Αλίκη και Μανίνα, επίσης στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση – δημόσια και ιδιωτική – ως καλλιτεχνική συντάκτης, κριτικός κινηματογράφου, ελεύθερη ρεπόρτερ, οικονομική συντάκτης, κριτικός τέχνης, κριτικός βιβλίου. Έχει εργαστεί επίσης σε διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου (ΕΡΤ Ρ/Φ, ΤV και ΥΕΝΕΔ) όπως: «Ακόμα Νέοι», «Φθινοπωρινά Νιάτα» κ. α. και έχει κάνει θεατρικές διασκευές.

Παρουσίαζε για χρόνια τις εκπομπές: «Ποιητική Ανθολογία», «Ταξιδεύοντας τη νύχτα», «Φθινοπωρινά νιάτα», «Κριτική κινηματογράφου» κ.ά.

Εργάστηκε επίσης ως ελεύθερη ρεπόρτερ στο καλλιτεχνικό – επιστημονικό – πολιτικό ρεπορτάζ και στην εκπομπή «Κοντά στα γεγονότα».

Εργάστηκε στην εκπομπή «Πρωϊνός καφές» του ΑΝΤΕΝΑ και συνεργάστηκε με τη Φωτεινή Πιπιλή στο καλλιτεχνικό και ελεύθερο ρεπορτάζ.

Υπηρέτησε επίσης στις δημόσιες σχέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών και πήρε μέρος στις οργανώσεις της UNESCO για τη διάσωση της Ακρόπολης.

Δίδαξε επικοινωνία στη θεατρική σχολή του Μ. Τράγκα.

Διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Δημοσίων Έργων Νικολάου Ζαρντινίδη.

Έχει γράψει το πρώτο ελληνικό σήριαλ «Το σπίτι με τον Φοίνικα» και το «Στησιχόρου 73» που προβλήθηκαν στην ΥΕΝΕΔ και μίνι σειρές με «Ιστορίες Αγάπης» κ.ά.

Έχει εκδώσει πολλές ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και έχει γράψει θεατρικά έργα και σενάρια κινηματογραφικών ταινιών που έχουν προβληθεί.

Επίσης έχουν κυκλοφορήσει δίσκοι με τραγούδια της σε μουσική Λυκούργου Μαρκέα, Ηλέκτρας Παπακώστα, Ν. Ζαχά, Ανδρέα Οικονόμου, Λ. Μαχαιρίτσα, Ν. Ιγνατιάδη, Zακ Ιακωβίδη.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!