Το σπήλαιο των ιδεών

Μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου στην Αθήνα επικρατεί σύγχυση, ταραχή και μαρασμός. Όταν ο καλύτερος μαθητής της Ακαδημίας του Πλάτωνος βρίσκεται νεκρός, ο φιλόσοφος Διαγόρας, πρεσβευτής του κόσμου των ιδεών, καταφεύγει στον Ηρακλή Πόντορα, Αποκρυπτογράφο Αινιγμάτων και οπαδό του ορθού λόγου, ενώ οι άγριοι φόνοι αρχίζουν να διαδέχονται ο ένας τον άλλον.

Ένα μυθιστόρημα αποσπασματικό και ερμητικό, νευρώδες και γοητευτικό, όπου η λατρεία της ζωής γεννά την ηδονή του θανάτου. Ένα φιλοσοφικό θρίλερ απρόοπτων καταστάσεων και ακραίων αντιδράσεων. Ένα βαθύτατα ερωτικό παιχνίδι γραφής – ανάγνωσης σε μια ιστορία όπου η αναζήτηση της αλήθειας παρασύρει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

ISBN 9789600418781, έκδοση 2001

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χοσέ Κάρλος Σομόθα (José Carlos Somoza) είναι ψυχίατρος. Γεννήθηκε στην Αβάνα το 1959 και ζει στη Μαδρίτη από το 1960.

Εμφανίστηκε στα ισπανικά γράμματα το 1994 και τα έργα του γνώρισαν επιτυχία πολύ σύντομα: La ventana pintada (Το βαμμένο παράθυρο) [Βραβείο Cafe Gijón 1998], Cartas de un asesino insignificante (Γράμματα ενός ασήμαντου δολοφόνου) [1999], Dafne desvanecida (Η μεταμόρφωση της Δάφνης) [υποψήφιο βραβείου Nadal 2000], Miguel Will (Μιγέλ Ουίλ) [Βραβείο Θεάτρου Miguel de Cervantes, 1997], Langostas (Αστακοί) [σενάριο ραδιοφωνικής εκπομπής, βραβείο Margarita Xirgu 1994].

Το Το σπήλαιο των ιδεών, το πέμπτο του μυθιστόρημα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, μεταφράστηκε σε πολλές χώρες. Στα ελληνικά επίσης κυκλοφορούν τα: Η Κλάρα στο μισοσκόταδο, Η γυναίκα με το νούμερο 13, Η θεωρία των χορδών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!