Στα βάθη της τάφρου

Η ζωή από την πρώτη μέρα που γεννηθήκαμε, είναι μια ανάβαση στο βουνό που ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Όλοι μας μπορούμε μια μέρα να γίνουμε πρωταγωνιστές μέσα από κάποια αληθινή ιστορία, ακόμη και πίσω από ένα παράξενο παραμύθι. Καθώς όμως απογαλακτιζόμαστε με πάθος για να τη ζήσουμε έντονα, τα λάθη έρχονται να ακολουθήσουν δίπλα μας, με τη μνήμη πολλές φορές να γίνεται φίλη των τύψεών μας.

Η ζωή είναι ένα μεγάλο βιβλίο που γράφεται με χρώματα, ένα ταξίδι με παρελθόν, παρόν και μέλλον, και εκεί μέσα θα υπάρξουν πολλά ακόμη νέα κεφάλαια. Το καλύτερο όμως κεφάλαιο μπορεί να γραφτεί ανοίγοντας τις σκουριασμένες πύλες του μυαλού μας, έχοντας αποκτήσει τις ανάλογες εμπειρίες με τα αυτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά.

Σ’ αυτό το βιβλίο θα γνωρίσουμε την Αννέτα Αρμένη, ένα νεαρό κορίτσι που τράβηξε την προσοχή μας, καθώς περπατούσε στον δύσβατο δρόμο της. Θα βιώσουμε ένα μελανό χρώμα στο ταξίδι της, κοντά στα πρώτα κεφάλαια της ζωής της, με πολλά μυστικά που θα μας αγγίξουν παθιασμένα. Μαζί της θα ανακαλύψουμε μερικά σπουδαία πράγματα μέσα σε μερικές και μόνο λέξεις: εμπιστοσύνη, ελευθερία, ελπίδα, αγάπη, ζωή και πάνω από όλα δικαιοσύνη. Λέξεις που θα τις κρατήσουμε στην ψυχή μας προστατευμένες για πάντα, καθώς ανοίξαμε την καρδιά της και συναντήσαμε σκιές του μυαλού της να μάχονται με τη φωτιά. Τότε που όλοι μαζί ανακαλύψαμε πίσω από ένα πληγωμένο «σ’ αγαπώ» τι ήταν τελικά αυτό που έψαχνε απελπισμένα να ζήσει αυτή η γυναίκα, πότε στο φως του ήλιου και πότε στο σκοτάδι της τάφρου.

ISBN 9781912322107, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Φλωρίνα Αλεξανδροπούλου γεννήθηκε στο Μαζ Μπένζπερκ της Γερμανίας, από γονείς Έλληνες μετανάστες. Η καταγωγή των γονιών της είναι από την Κρανέα Ελασσόνας, οικ. Λυκοστράτη. Έζησε τα εφηβικά της χρόνια στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής όπου και τελείωσε το γυμνάσιο, το απολυτήριο λυκείου το πήρε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου διετέλεσε και αθλήτρια.

Το 1995 αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε αθλητικούς οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αθήνα και στη Χαλκίδα, σε δημόσια και ιδιωτικά αθλητικά κέντρα, δούλεψε σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στην Εθνική Ομάδα και στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας ως εκπαιδεύτρια. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια – από το 2002 – εργάζεται μόνιμα στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά. Τεχνολογικού Τομέα και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Ήταν αθλήτρια κωπηλασίας με Πανελλήνια διάκριση του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και νυν προπονήτρια στην ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιά στο αντίστοιχο άθλημα. Είναι παντρεμένη με πρώην διεθνή αθλητή του Ολυμπιακού Πειραιά στο μπάσκετ με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τον Γιώργο και την Κέλλυ Παπαδάκη.

Από αρκετά μικρή ηλικία αισθανόταν τη δύναμη μέσα της στο γραπτό λόγο, δεν το επιδίωξε όμως ποτέ. Ως τη στιγμή που ένιωσε αλλαγή, απώλεια και φόβο, όταν έχασε ξαφνικά τον πατέρα της από μία λοίμωξη του αναπνευστικού. Πνιγμένη μέσα σε μια συναισθηματική φόρτιση σε λιγότερο από έξι μήνες έγραψε το πρώτο της βιβλίο.

Στη συγγραφή βρήκε το πρώτο καθαρτικό και ηρεμιστικό του μυαλού της, από εκείνη την ημέρα και έπειτα όσα νιώθει, σκέφτεται και όσα προσπαθεί να πει, θέλει να τα μοιραστεί.

Το Λευκή πεταλούδα είναι το πρώτο της βιβλίο. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημά της ολοκληρώνεται σε δύο βιβλία. Ο αρχικός τίτλος του βιβλίου Εν λευκώ μετονομάστηκε σε Λευκή πεταλούδα για να υπάρχει μια ομοιόμορφη συνέχεια με τον τίτλο του βιβλίου Μαύρη πεταλούδα που το ακολουθεί.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!