Στάργκερλ

«Μας ξέφευγε συνεχώς. Ήταν το σήµερα. Ήταν το αύριο. Ήταν η ανεπαίσθητη µυρωδιά του κακτολούλουδου, η φευγαλέα σκιά µιας µικρής κουκουβάγιας. ∆εν ξέραµε τι συµπέρασµα να βγάλουµε για ‘κείνην. Προσπαθούσαµε να την καρφώσουµε σε κάποιον πίνακα από φελλό σαν πεταλούδα, αλλά πάντα η πινέζα µάς έφευγε, κι εκείνη την έπαιρνε ο αέρας».

Η Στάργκερλ είναι µαγευτική σαν τον ουρανό της ερήµου. Παράξενη σαν τον αρουραίο της. Μυστηριώδης σαν το ίδιο το όνοµά της. Από τη µέρα που εµφανίζεται στο ήσυχο Λύκειο Μάικα µέσα σε µια έκρηξη χρωµάτων και ήχων, σε όλο το σχολείο ακούγεται ένα και µόνο µουρµουρητό: «Στάργκερλ, Στάργκερλ…». Κλέβει την καρδιά του Λίο µε ένα της µόνο χαµόγελο και βάζει φωτιά στο οµαδικό πνεύµα του σχολείου µε µία µόνο ζητωκραυγή. Οι µαθητές του Λυκείου Μάικα τη λατρεύουν.
Στην αρχή…

Στο Στάργκερλ ο Σπινέλλι υφαίνει µια γεµάτη ένταση και συναίσθηµα ιστορία γύρω από τους κινδύνους του να είναι κανείς δηµοφιλής αλλά και γύρω από την έκσταση και την έµπνευση που χαρίζει η πρώτη αγάπη. Χαρακτηρίστηκε ως ύµνος στον αντικοµφορµισµό και µεταφράστηκε σε πάρα πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσµο.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του δηλώνει: «Η Στάργκερλ είναι τόσο αληθινή όσο και η ελπίδα µας, όσο και η προοπτική, όσο αληθινά είναι τα καλύτερα κοµµάτια της ανθρώπινης φύσης. Τη βρίσκετε εξωφρενική; Μακάρι. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι εξωφρενικοί άνθρωποι ανάµεσά µας».

ISBN 9789601668604, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Πολλά γνωστά βιβλία νεανικής λογορεχνίας φέρουν την υπογραφή του Jerry Spinelli.

Το 1991 βραβεύτηκε με το Newbery Medal για το βιβλίο «Maniac Magee». Η ιδέα για τη συγγραφή του «Stargirl» ήρθε πριν από αρκετά χρόνια, όταν εργαζόταν ως συντάκτης ενός οικονομικού περιοδικού.

Ζει με την οικογένειά του στην Πενσυλβάνια.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!