Συνέδριο λογοτεχνίας

Ο Σέσαρ, συγγραφέας και μεταφραστής, ζει μια παράλληλη ζωή ως «τρελός επιστήμονας» και ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα καταφέρει να αποκτήσει την απόλυτη εξουσία δημιουργώντας, με τη μέθοδο της κλωνοποίησης, έναν στρατό πανίσχυρων διανοούμενων.

Για τον Σέσαρ, τα χαρακτηριστικά της μεγαλοφυΐας συγκεντρώνονται σε ένα και μόνο πρόσωπο, αυτό του Κάρλος Φουέντες, τον οποίο θα έχει την τύχη να συναντήσει σε ένα συνέδριο λογοτεχνίας όπου έχει προσκληθεί και ο ίδιος. Και ενώ είναι έτοιμος να θέσει σε εφαρμογή το αριστοτεχνικό σχέδιο της ζωής του, κάτι θα αλλάξει τα πράγματα.

Ο Άιρα, προκλητικός και καυστικός, με εξαιρετικό στιλ και χιούμορ, παίζοντας με τον αναγνώστη, γράφει για τον πολιτισμό, τις τέχνες, την εξουσία, και μας προσφέρει μια έξυπνη και ανατρεπτική ιστορία με απρόσμενη εξέλιξη και απολαυστικό τέλος.

ISBN 9786188266544, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σέσαρ Άιρα γεννήθηκε στο Κορονέλ Πρίνγκλες της Αργεντινής το 1949. Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη: μυθιστόρημα, δοκίμιο, διηγήματα και θέατρο, και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους λατινοαμερικάνους συγγραφείς.

Συνεργάζεται τακτικά με διάφορες εφημερίδες και ΜΜΕ και έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του Μπουένος Άιρες και του Ροσάριο.

Στα περίπου 60 έργα που έχει γράψει συμπεριλαμβάνονται τα: Ema, la cautiva (1997), Cόmo me hice monja (1998), La mendiga (1999), Cumplea~nos (2001), El mago (2002) και Canto castrato (2003).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!