ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα στον λαβύρινθο

Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιες ανάγκες τον γέννησαν; Γιατί κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα; Απέτυχε η «πρώτη φορά αριστερά»; Και αν ναι, γιατί;

Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, και σε αρκετά ακόμα, δίνει ο Κέβιν Όβεντεν στο βιβλίο ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από την ακτιβιστική δράση του, την ενασχόλησή του με την πολιτική μέσα από το σοσιαλιστικό κόμμα Respect Party και τη συγγραφή βιβλίων για τον Μάλκομ Χ και το Νέο Εργατικό Κόμμα, εδώ και 25 χρόνια o Οvenden παρακολουθεί τα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα.

Στο τελευταίο του βιβλίο διηγείται την ταραχώδη ιστορία του κυβερνώντος κόμματος, κατά τους πρώτους έξι μήνες του στην εξουσία. Τα σκαμπανεβάσματα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, τη σύντομη θητεία του εμβληματικού Γιάνη Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών και όλα τα γεγονότα που έφεραν την Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με την πρώτη αριστερή της κυβέρνηση.

Τον πρόλογο του βιβλίου υπογράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος Paul Mason, ενώ η The Guardian επαινεί τη δουλειά του Ovenden, κάνοντας λόγο για «μια συναρπαστική, ανθρώπινη, καυστική ανάλυση για την Ελλάδα και την αναγέννηση της ελληνικής Αριστεράς, που θα χρησιμεύσει ως έμπνευση αλλά και ως προειδοποίηση για τους προοδευτικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Παρ’ ότι δύσκολο να αποτιμήσεις το έργο μιας κυβέρνησης όσο αυτή παραμένει στην εξουσία, το ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ψύχραιμη ματιά στα όσα επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, από κάποιον που, λόγω απόστασης, είναι σε θέση να δει τη «μεγάλη εικόνα».

ISBN 9789604364251, έκδοση 2016

Κέβιν Όβεντεν (Kevin Ovenden)

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!