Τα δημοτικά τραγούδια

Δύο από τα ανέκδοτα κείμενα του συγγραφέα και μελετητή Θεμιστοκλή Πέτρου.

Στο πρώτο η πολυετής ενασχόλησή του με το αγαπημένο του δημοτικό τραγούδι, την προέλευση και τις εκφάνσεις του, καταλήγει σε μια πρωτότυπη ανασκόπηση του θέματος, γλαφυρή, σφαιρική όσο και ευσύνοπτη.

Στο δεύτερο μέρος η ενασχόληση αυτή, μετουσιωμένη σε έμμετρο λόγο, αξιοποιείται για να εκφράσει θέματα καθημερινά μα και συγχρόνως υπαρξιακά σε ένα εντυπωσιακό πεζοτράγουδο στα χνάρια του δημοτικού τραγουδιού.

ISBN 9789604381463, έκδοση 2013

Ο Θεμιστοκλής Πέτρου γεννήθηκε στο Φοινίκι της Θεσπρωτίας.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών πολιτικές και οικονομικές επιστήμες. Υπηρέτησε στο Δημόσιο και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Διευθυντή Α’ Τάξεως.

Από νωρίς ασχολήθηκε με τη μελέτη και το γράψιμο. Εξέδωσε τα βιβλία: «Η Κύπρος στις επάλξεις», έμμετρο θεατρικό (1956), »Τρεις ωδές, στον άνθρωπο, στον έρωτα, στην πατρίδα» (1968), »Ελλάς και Ε.Ο.Κ.» (1964), «Καραϊσκάκης», βραβευμένη βιογραφία, 1974.

Άλλα έργα του, όπως »Αθηναγόρας Α’ «, » Τα δημοτικά μας τραγούδια», » Η Ορθοδοξία στην Ευρώπη » ,» Το συναξάρι της φυλής» (έμμετρη αφήγηση των ιστορικών γεγονότων του ελληνισμού), παραμένουν ανέκδοτα. Έφυγε απρόοπτα τον Αύγουστο του 2012.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!