Τα πέντε μεγάλα ψέματα του Μπους για το Ιράκ

Λίγο πριν ξεκινήσει η εισβολή στο Ιράκ, δύο στους τρεις Αμερικανούς ήταν πεπεισμένοι πως ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε βοηθήσει τους τρομοκράτες στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου – και το 48% συνεχίζει να το πιστεύει. Το 22% των Αμερικανών πιστεύει ότι τελικά βρέθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής.

Το Τα πέντε μεγάλα ψέματα του Μπους για το Ιράκ είναι μία τεκμηριωμένη καταγγελία της προπαγάνδας που εξασφάλισε στην κυβέρνηση Μπους την υποστήριξη του Κογκρέσου, των ΜΜΕ και της αμερικανικής κοινής γνώμης στον «προληπτικό πόλεμο» και την κατοχή του Ιράκ.

Οι συγγραφείς παρακολουθούν τη διαδρομή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων μέχρι το μεταπολεμικό χάος του Ιράκ και αποκαλύπτουν τους πολιτικούς σχεδιασμούς της κλίκας των νεοσυντηρητικών που κινούν τα νήματα στον Λευκό Οίκο.

ISBN 9789607872180, έκδοση 2004

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια ο Ρόμπερτ Σίερ (Robert Scheer, 1936) δικαιώνει τη φήμη του δυναμικού πολιτικού συντάκτη, με στήλες σε εφημερίδες εθνικής εμβέλειας, με ραδιοφωνικές εκπομπές και με σημαντικές συνεντεύξεις στο ενεργητικό του από ανθρώπους όπως ο Jimmy Carter, o Richart Nixon, o Ronald Reagan, o Bill Clinton.

Ο Σίερ μεγάλωσε στο Μπρονξ και σπούδασε σε διάφορα πανεπιστήμια. Έγινε ανταποκριτής στον Πόλεμο του Βιετνάμ και αργότερα έγραφε για ποικίλα θέματα μεταξύ των οποίων για τη Σοβιετική Ένωση, για την εθνική πολιτική των ΗΠΑ, για στρατιωτικά θέματα κ.ά.

Σήμερα δουλεύει στο ραδιόφωνο, είναι αρχισυντάκτης σε ειδησεογραφικό ιστότοπο, ενώ παράλληλα διδάσκει επικοινωνία στο Annenberg School for Communication and Journalism.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!