Τα τρία επίπεδα της ζωής

Συνδυάζεις δύο ανθρώπους που δεν είχαν συνυπάρξει προηγουμένως. Κάποιες φορές το αποτέλεσμα μοιάζει με εκείνη την πρώτη απόπειρα του ανθρώπου να προσδέσει ένα μπαλόνι με υδρογόνο πάνω από ένα μπαλόνι αερόστατου με θερμό αέρα. Τι προτιμάτε: Να συντριβείτε και μετά να καείτε ή να καείτε και μετά να συντριβείτε; Άλλοτε όμως ο συνδυασμός λειτουργεί καλά και τότε δημιουργείται κάτι νέο και ο κόσμος αλλάζει. Έπειτα, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ο ένας τους χάνεται. Κι αυτό που χάνεται είναι περισσότερο από το άθροισμα όσων υπήρχαν προηγουμένως. Κάτι τέτοιο μπορεί να μην ισχύει από μαθηματική άποψη, ισχύει όμως από συναισθηματική.

Ένα βιβλίο για τις πρώτες πτήσεις με αερόστατο, για την επινόηση της αεροφωτογραφίας, για την αγάπη και την οδύνη της απώλειας του αγαπημένου προσώπου. Ένα αφήγημα πολύ προσωπικό, που επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό που αποδόθηκε στον Τζούλιαν Μπαρνς κατά τη βράβευσή του με το Man Booker το 2011: «ένας ασύγκριτος μάγος της καρδιάς».

ISBN 9789605663834, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τζούλιαν Μπέρνς (Julian Barnes) γεννήθηκε το 1946, στο Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας.

Σπούδασε νομικά και γαλλική φιλολογία στην Οξφόρδη.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Metroland», εκδόθηκε το 1980. «Ο Παπαγάλος του Φλωμπέρ» (1984) (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο») κέρδισε λογοτεχνικά βραβεία στην Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Το 1986 η Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων των ΗΠΑ του απένειμε το βραβείο E. M. Forster. Το μυθιστόρημά του «England, England» (εκδόσεις Μεταίχμιο) ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker το 1998.

Άλλα έργα του που κυκλοφορούν στα ελληνικά: «Η ιστορία του κόσμου σε 10 1/2 κεφάλαια» (Ψυχογιός, 1992), «Ο σκαντζόχοιρος» (Ψυχογιός, 1993), «Περί ανέμων…» (Ψυχογιός, 1994)

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!