Ταξίδι στ’ αστέρια

Champions League 60 χρόνια

Ο σημαντικότερος ποδοσφαιρικός θεσμός συλλόγων της Ευρώπης συμπλήρωσε 60 χρόνια ζωής. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητικογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος κάνει την αποτίμηση των πιο αξιομνημόνευτων στιγμών του. Σπουδαίες ομάδες, ποδοσφαιριστές και προπονητές που σημάδεψαν τον θεσμό.

Έχοντας «ζήσει από μέσα» τις περισσότερες διοργανώσεις, μιλάει για τις δικές του προσωπικές εμπειρίες και εμπλουτίζει το βιβλίο με εξαιρετικά αναμνηστικά υλικά (φωτογραφίες, αφιερώσεις κ.ά.).

Ειδική αναφορά γίνεται στην πορεία των ελληνικών και κυπριακών ομάδων.

ISBN 9789604992065, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γεννήθηκε το 1962 στον Βύρωνα Αττικής και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1979 στην εφημερίδα Απογευματινή. Αν και την ίδια περίοδο δοκίμασε να σπουδάσει στην Ιταλία, σύντομα προτίμησε να συνεχίσει στα βαθιά, συνεργαζόμενος με την ΕΡΤ.

Το 1984 ανέλαβε τη συμπαρουσίαση της Αθλητικής Κυριακής -μετά την αποχώρηση του Γιάννη Διακογιάννη. Το 1990 μετακινήθηκε στο MEGA, όπου παραμένει μέχρι σήμερα, ενώ συνεργάστηκε και με το Novasports.

Έχει εργαστεί σε πολλές εφημερίδες (Αθλητική Ηχώ, Βήμα, Επικαιρότητα, 24 ώρες, Sportime, Goal News), ενώ το 1994 δημιούργησε το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, πρώτη εξειδικευμένη σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας.

Είναι γενικός διευθυντής του ΣΠΟΡ FM από το 1996 και σύμβουλος έκδοσης της Sportday από το 2005.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος βραβεύτηκε το 1999 στα δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ (καλύτερη τηλεοπτική εκπομπή) καθώς και το 2000 (καλύτερη ραδιοφωνική εκπομπή). Από το 1999 έχει κερδίσει έντεκα φορές τον τίτλο του «Αγαπημένου Σπορτκάστερ» στα τηλεοπτικά βραβεία που διοργανώνει το περιοδικό TV Έθνος. Το 2007 ψηφίστηκε ως «Ραδιοφωνική Προσωπικότητα της Χρονιάς» στα βραβεία του περιοδικού «Status». Το 1998 αναδείχτηκε νικητής του διαγωνισμού ποδοσφαιρικών γνώσεων ανάμεσα σε 1.000 και πλέον ξένους συναδέλφους του στη διάρκεια του Μουντιάλ της Γαλλίας.

Έχει γράψει τα βιβλία 50 χρόνια Κύπελλο Πρωταθλητριών (2006) και Παιχνίδι χωρίς όρια (Τόπος 2008).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!