Ταξίδι στην Καππαδοκία του χθες και του σήμερα

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το δίκτυο Mikrasiatis.gr διοργανώνουν από 1 έως 7 Οκτωβρίου 2015 ειδικό θεματικό ταξίδι στην Καππαδοκία, βασισμένο στην τριλογία Τα Παλιά Ασήμια της συγγραφέως Μαίρης Κόντζογλου. Σας προσκαλούμε σε ένα οδοιπορικό στο μαγικό τοπίο της Καππαδοκίας, με ξεναγό την ίδια τη συγγραφέα, η οποία θα μας συνοδεύσει στην εκδρομή μας. Μαίρη Κότζογλου

Όσοι ταξιδέψουν μαζί μας θα γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα περιπλανηθούν σε κάθε γωνιά αυτής της μαγικής γης, γνωρίζοντας τους θρύλους και τις παραδόσεις της, τραγουδώντας τα αξέχαστα τραγούδια της, θαυμάζοντας τους βυζαντινούς θησαυρούς της και τα σκαλισμένα στον βράχο διάσημα μοναστήρια της. Με οδηγό τα δύο πρώτα βιβλία της συγκλονιστικής τριλογίας της Μαίρης Κόντζογλου (Τα Παλιά Ασήμια και Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια) θα θυμηθούμε την ιστορία των προγόνων μας, υμνώντας την «Αγιοτόκο Καππαδοκία», όπου εδώ και αιώνες χτυπά η καρδιά του ελληνισμού.

Καισάρεια, Μουταλάσκη, Ανδρονίκι, Ζιζίντερε, Σινασός, Προκόπι, Κοιλάδα Κοράματος, Υπόγειες Πολιτείες, Καρβάλη, Περίστερμα, Σύλλη αποτελούν μερικούς από τους σταθμούς του ταξιδιού μας. Και φυσικά, η Μονή των Παλιών Ασημιών, ένα μοναστηριακό συγκρότημα του 11ου αιώνα, σκαλισμένο εξολοκλήρου στον βράχο, το οποίο στάθηκε η αφορμή για τη συγγραφή της τριλογίας.

Ειδική μεγάλη προσφορά για τους αναγνώστες των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή έως τις 31 Ιουλίου 2015 θα μπουν σε κλήρωση και ένας τυχερός θα ταξιδέψει δωρεάν στην Καππαδοκία με τον / τη συνοδό του. Για να κάνετε χρήση της προσφοράς, θα πρέπει να στείλετε e-mail στο diagonismos@metaixmio.gr, έως τις 31/7/2015, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) και γράφοντας: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ. Το όνομα του τυχερού θα αναρτηθεί στο www.metaixmio.gr, στις 3/8/2015.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!