Ταξικές υποθέσεις

Εξουσία και κοινωνικό κίνημα

Μια ριζικά νέα εννοιολόγηση της κοινωνικής τάξης που δείχνει την αμείωτη ισχύ και σημασία της στον σύγχρονο κόσμο.

Οι τάξεις, υποστηρίζει ο Στάνλεϋ Αρόνοβιτς, χρειάζεται να κατανοηθούν με όρους όχι μόνο κοινωνικής διαστρωμάτωσης και υλικής παραγωγής, αλλά και εξουσίας των κοινωνικών ομάδων που επιδιώκουν να ορίσουν την ίδια τους τη ζωή και να αλλάξουν το ρου της ιστορίας.

Τα εργατικά κινήματα, οι φεμινίστριες ή οι οικολόγοι ακτιβιστές, όπως και τα αναδυόμενα κινήματα παγκόσμιας δικαιοσύνης, εμπλέκονται σε ταξικούς αγώνες καθώς οι διεκδικήσεις εξουσίας τους αμφισβητούν και αναδιαμορφώνουν την κρατούσα τάξη πραγμάτων.

ISBN 9789602217344.έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στάνλεϋ Αρόνοβιτς (Stanley Aronowitz) (γ. το 1933) είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πολιτισμικών σπουδών και Αστεακής Παιδείας στο City University of New York, και διευθυντής τουStanley Aronowitz Center for the Study of Culture, Technology, and Work.

Είναι επίσης βετεράνος πολιτικός ακτιβιστής και κριτικός του πολιτισμού, υπέρμαχος του εργατικού συνδικαλισμού και μέλος της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής της Διεθνούς Οργάνωσης για μια Συμμετοχική Κοινωνία.

Το 2012 τιμήθηκε με το Βραβείο Διά Βίου Επιτεύξεων του Κέντρου για τη Μελέτη της Ζωής της Εργατικής Τάξης στο Πανεπιστήμιο Stony Brook.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!