Τελευταία έξοδος Στυμφαλία

«Η Ελλάδα έγινε, επιτέλους, ο ομφαλός της γης. Άπειρα πρωτοσέλιδα, ογκώδη αφιερώματα. Το ενάμισι τοις χιλίοις του πληθυσμού της Γης, το ένα τοις χιλίοις της χερσαίας επιφάνειας του πλανήτη να απειλεί με καταστροφή την οικουμένη.

Ε, ρε δόξες… […] Ο Ομπάμα και η Μέρκελ, η Λαγκάρντ και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, το Νταβός και το G20, να ξημεροβραδιάζονται έχοντας στο μυαλό τους το γενναίο συνδικάτο των (μη) εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ, εκείνο τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ τον πώς τον λέγανε, τις αποσπασμένες καθηγήτριες Αγγλικών του νομού Φθιώτιδας, τις συμβασιούχους νοσηλεύτριες (με πανεπιστημιακό πτυχίο) της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. […]

Πολιτική πρόταση: Να διεκδικήσουμε πολεμικές αποζημιώσεις από τους Πέρσες για τη Μάχη του Μαραθώνα, από τους Βούλγαρους για την κάθοδο του Σαμουήλ ως τον Σπερχειό, από τους Αιγύπτιους για την εισβολή του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, ακόμη κι από τους Βησιγότθους που τον τέταρτο αιώνα διέσχισαν όλη την Πελοπόννησο ως τον Κάβο Μαλιά. Θα εξοφλούσαμε το χρέος και θα μας έμενε και κάτι».

Με άφθονο μαύρο χιούμορ και ισχυρή δόση αυτοσαρκασμού, ο ήρωας του βιβλίου περνάει την τελευταία (;) νύχτα της ζωής του μεταξύ Αθηνών και Κορίνθου, και στηλιτεύει με τρυφερό κυνισμό όλα εκείνα τα φαινόμενα που μας οδήγησαν στην παρούσα κρίση.

ISBN 9789600516111, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος και μηχανικός, ο Μιχάλης Μοδινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950.

Θεωρητικός και ακτιβιστής του οικολογικού κινήματος, συνεργάστηκε με διεθνείς οργανισμούς, δίδαξε σε ακαδημαϊκά ιδρύματα ανά τον κόσμο, ενώ υπήρξε ιδρυτής και εκδότης της Νέας Οικολογίας, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και διευθυντής του Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Ερευνών.

Στο δοκιμιακό – ερευνητικό του έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία «Μύθοι της ανάπτυξης στους τροπικούς» (Στοχαστής), «Από την Εδέμ στο καθαρτήριο» (Εξάντας), «Τοπογραφίες» (Στοχαστής), «Το παιγνίδι της ανάπτυξης» (Τροχαλία) και «Η αρχαιολογία της ανάπτυξης» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης).

Από το 2005 στράφηκε συστηματικά στην λογοτεχνία και την κριτική της.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!