Θάλεια

«Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας στα δύσκολα χρόνια της μετανάστευσης, ανάμεσα στις Μεσογειόβρεχτες απολήξεις της Ελληνικής γης και στην ωκεάνια χώρα των καγκουρό… ανάμεσα στην αιγαιοπελαγίτικη αστροφεγγιά και στον «Σταυρό του Νότου»… ανάμεσα στον «τροπικό του Καρκίνου» και στον «τροπικό του Αιγόκερω»… ανάμεσα σε μονοπάτια αναπτερωτικής χαράς και καταθλιπτικής λύπης… ανάμεσα στην Ελλάδα του μισεμού και στην Ελλάδα του νόστου… ανάμεσα στο μαράζι της φτώχειας και στην ελπίδα του πλούτου… ανάμεσα σε δυο πνιγμούς, θανάτου έναν κι έναν ζωής… απλώνεται με γνήσια ευαισθησία αντάμα με βιωματικό ρεαλισμό τόση… μα τόση ομορφιά ψυχής, αριστοτεχνικά κεντημένη, σαν γύρω από θεσπέσιο αμάραντο λουλούδι στο πρόσωπο μιας πάγκαλης Ελληνοπούλας, απέριττο εγκώμιο στον έρωτα λιτός ύμνος στην αγάπη…»Ι. Δ. Γιαννικόπουλος

ISBN 9789604381555, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Γ. Πιπέρης γεννήθηκε στο χωριό Καρνεζαίικα Αργολίδας.

Τελείωσε το γυμνάσιο Ναυπλίου και σε ηλικία 18 χρόνων μετανάστεψε στη Μελβούρνη Αυστραλίας όπου και διαμένει. Σπούδασε Μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Μελβούρνης (RMIT). Εργάστηκε ως μηχανολόγος μηχανικός σε εταιρεία κατασκευής πολεμικών αεροπλάνων, (Commonwealth Aircraft Corporation) και στη συνέχεια ως διευθυντής τμημάτων παραγωγής σε εργοστάσιο πολεμικής βιομηχανίας, (Australian Defence Industries).

Συγχρόνως δίδαξε Ελληνικά σε Σαββατιανά σχολεία. Με τη λογοτεχνία ασχολήθηκε από τα γυμνασιακά του χρόνια και δημοσίευσε τα πρώτα του ποιήματα στην εφημερίδα «Σύνταγμα» του Ναυπλίου.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!