Η θεωρία των χορδών

Η Ελίσα Ρομπλέδο, νεαρή καθηγήτρια θεωρητικής φυσικής, έχει ένα τρομερό μυστικό, ένα μυστικό που πηγαίνει δέκα χρόνια πίσω. Όταν ένα πρωί καταλαβαίνει ότι πρέπει να το βάλει στα πόδια για να σώσει τη ζωή της, ζητάει τη βοήθεια του μοναδικού της φίλου και συναδέλφου της στο Ινστιτούτο.

Μαζί του, η Ελίσα θα αρχίσει να θυμάται τα σημεία – κλειδιά όσων συνέβησαν όταν ήταν μαθήτρια του έγκριτου επιστήμονα Νταβίντ Μπλάνες. Οι έρευνες του τελευταίου, βασισμένες στη «θεωρία των χορδών», ίσως να καθιστούσαν εφικτό να ατενίσουν το παρελθόν της ανθρωπότητας, να γίνουν μάρτυρες της σταύρωσης του Ιησού Χριστού ή να δουν τη Γη στην Ιουρασική Περίοδο, αντ’ αυτού, όμως, έφεραν ένα απροσδόκητο και τρομακτικό αποτέλεσμα.

Τώρα, δέκα χρόνια μετά, η Ελίσα θα πρέπει να αποφύγει το θανάσιμο κίνδυνο που κυκλώνει την ίδια και όσους συνδέονταν μ’ εκείνα τα πειράματα…

Με τη γνωστή ικανότητά του να δημιουργεί ιστορίες με συναρπαστική και πρωτότυπη πλοκή και συνάμα μοναδική λογοτεχνική ατμόσφαιρα, και χρησιμοποιώντας ορισμένες από τις πιο απίθανες και πιο εκπληκτικές ανακαλύψεις της σύγχρονης φυσικής, ο Χοσέ Κάρλος Σομόθα γράφει ένα μυθιστόρημα που είναι αδύνατον να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι την τελευταία σελίδα.

«Πολλοί θα σκότωναν προκειμένου να μπορέσουν να δουν το μέλλον. Μερικοί θα πεθάνουν επειδή είδαν το παρελθόν…»

ISBN 9789601627656, έκδοση 2008

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χοσέ Κάρλος Σομόθα (José Carlos Somoza) είναι ψυχίατρος. Γεννήθηκε στην Αβάνα το 1959 και ζει στη Μαδρίτη από το 1960.

Εμφανίστηκε στα ισπανικά γράμματα το 1994 και τα έργα του γνώρισαν επιτυχία πολύ σύντομα: La ventana pintada (Το βαμμένο παράθυρο) [Βραβείο Cafe Gijón 1998], Cartas de un asesino insignificante (Γράμματα ενός ασήμαντου δολοφόνου) [1999], Dafne desvanecida (Η μεταμόρφωση της Δάφνης) [υποψήφιο βραβείου Nadal 2000], Miguel Will (Μιγέλ Ουίλ) [Βραβείο Θεάτρου Miguel de Cervantes, 1997], Langostas (Αστακοί) [σενάριο ραδιοφωνικής εκπομπής, βραβείο Margarita Xirgu 1994].

Το Το σπήλαιο των ιδεών, το πέμπτο του μυθιστόρημα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, μεταφράστηκε σε πολλές χώρες. Στα ελληνικά επίσης κυκλοφορούν τα: Η Κλάρα στο μισοσκόταδο, Η γυναίκα με το νούμερο 13, Η θεωρία των χορδών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!