Θυμάμαι

[ γράφει η Βασιλική Αργυροπούλου ]

Ένας φόνος. Οι δράστες; Δύο ανήλικες μαθήτριες. Πώς έφτασαν ως εκεί; Ποια γεγονότα, ποιες ψυχικές μεταπτώσεις οδήγησαν τα δυο κορίτσια στο αποτρόπαιο έγκλημα; Μια ιστορία φωτισμένη από πολλές οπτικές γωνίες. Ο φακός πέφτει κάθε φορά σε ένα διαφορετικό πρόσωπο που ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας από τη δική του πλευρά. Έτσι σιγά σιγά ανασυνθέτουμε το κάδρο, αλλά ερχόμαστε και πιο κοντά στους ήρωες. Γνωρίζουμε πτυχές της καθημερινότητάς τους, της σκέψης τους, της ζωής τους. Τι θα κάναμε εμείς στη θέση τους, πώς θα σκεφτόμασταν, πώς θα πράτταμε; Και τι είναι τελικά η μνήμη; Τι επιλέγει να κρατήσει και τι να σβήσει; Πόση απόσταση χωρίζει το Θυμάμαι από το Βιώνω!

Με την πρώτη της νουβέλα η Βασιλική Πέτσα μας παρουσιάζει έναν κόσμο οικείο αλλά και παράξενο. Αυτό που νομίζουμε ότι κρατάμε στο χέρι μας, μας ξεγλιστράει από τη μια στιγμή στην άλλη και τίποτα τελικά δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Με λόγο λιτό και περιεκτικό, με θραυσματικές εικόνες που ενώνονται σταδιακά για να σχηματίσουν το παζλ, γινόμαστε και εμείς μάρτυρες ενός ειδεχθούς εγκλήματος κάπου στην ελληνική επαρχία. Μένει να πάρουμε τη δική μας θέση ή απλώς να συλλογιστούμε για λίγο…

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!