Τη χρονιά που δεν πέταξαν χαρταετοί

[ γράφει ο Ηλίας Κουμερτάς ]

Δεν θα μπορούσα να στερήσω από τον εαυτό μου την ευκαιρία να ταξιδέψω! Από τον τίτλο του καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για κάτι πολύ δυνατό και σίγουρα νοσταλγικό. Ταξίδεψα λοιπόν μέσα από τις σελίδες του πίσω στο χρόνο. Σε μια εποχή που «οι άνθρωποι ακόμα πάσχιζαν να επουλώσουν τις πληγές που τους άφησαν πόλεμος, κατοχή κι εμφύλιος». Σε μια δεκαετία (’60) οπού τα πάντα ήταν διαφορετικά. Ο κόσμος, τα δρώμενα, τα συναισθήματα εναλλάσσονταν με τρόπο που δεν θυμίζει σε τίποτα την σημερινή κοινωνία μας.

Και ανάμεσα σε όλα αυτά δύο παιδιά. Δύο έφηβοι της τότε εποχής που «ψάχνονται» έως ότου καταλάβουν πως η ίδια η ιστορία θα είναι αυτή που τελικά θα έχει και τον τελευταίο λόγο. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι που πασχίζουν να ακολουθήσουν το ρεύμα της εποχής καταλήγουν ήρωες στην δικιά τους πραγματικότητα!

Το βιβλίο Τη χρονιά που δεν πέταξαν χαρταετοί αν και μυθιστόρημα θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί και αναφορά σε πραγματικά γεγονότα, καθώς η ιστορία εξελίσσεται σε μια εποχή που τα πράγματα όντως ήταν έτσι όπως πολύ συνεσταλμένα τα περιγράφει ο Νίκος Κοτρίδης.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!