Το άγγιγμα

Το βιβλίο αυτό περιγράφει μια παγκοσμίως πρωτότυπη συγκλονιστική δράση, του Δικτύου Εθελοντών Κοινωνικής Αισθητικής επί 33 χρόνια, με αφηγηματικό τρόπο αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Δηλαδή τις χαρές, τις δυσκολίες, την δικαίωση και την ικανοποίηση των αισθητικών από τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους που δέχτηκαν το άγγιγμά τους.

Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει με γλαφυρές αφηγήσεις την ιδιαίτερη ζωή και την αγνή ψυχή αυτών των ανθρώπων χωρίς να χρειαστεί να περάσει τον υψηλό τοίχο των Ιδρυμάτων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής από εθελοντική ομάδα αισθητικών, από το 1980 μέχρι σήμερα.

Είκοσι αισθητικοί περιποιήθηκαν εκατόν σαράντα ασθενείς, σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά:

– Στην βελτίωση της ψυχικής Υγείας το 1980.
– Στην βελτίωση της Κοινωνικής αποκατάστασης των ψυχικά ασθενών το 2014.

Τα θετικά αποτελέσματα και των δύο μελετών δοσμένα από την επιστημονική επιτροπή περιλαμβάνονται σε παράρτημα του βιβλίου.

Επίσης το βιβλίο περιλαμβάνει:

– Ποιήματα που έγραψαν ψυχικά ασθενείς.
– Πίνακες ζωγραφικής φιλοτεχνημένοι από ψυχικά ασθενείς.

ISBN 9789600233070, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Τιμοθέα Πατζίκα είναι αισθητικός, συγγραφέας και καθηγήτρια αισθητικής.

Έχει διδάξει σε ιδιωτικές σχολές αισθητικής και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΤΕΙ Αθήνας). Εργάζεται για τη μετεκπαίδευση των αισθητικών. Στο δημοσιογραφικό της έργο συγκαταλέγονται τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και ρεπορτάζ ομορφιάς σε εφημερίδες και περιοδικά.

Το δημοσιευμένο συγγραφικό της έργο αποτελείται από βιβλία με θέματα αισθητικής όπως, κυτταρίτιδα, αποτρίχωση και εκπαιδευτικά βοηθήματα για όλες τις βαθμίδες σπουδών αισθητικής.

Έλαβε μέρος στις συγγραφικές ομάδες του παιδαγωγικού ινστιτούτου για βιβλία αισθητικής των δημοσίων σχολών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!