Το απεργοδρόµιο

Το Το απεργοδρόμιο είναι ένα έργο επιστημονικής και κοινωνικής φαντασίας, στηρίζεται σε γεγονότα που είτε έγιναν είτε… πρόκειται να συμβούν. Ένα σύνολο διακεκριμένων επιστημόνων, 29 κατασκευαστών πλυντηρίων, πολιτικών, χαρτοριχτρών, μέντιουμ, μάγων και άλλων συναφών επαγγελμάτων συνεργάστηκαν για να καταγράψουν και να διαδώσουν στις γενιές του μέλλοντος τη γέννηση και την εξέλιξη του φαινομένου του Απεργοδρομίου. Πρόκειται για ένα αλληγορικό επιστημονικό βιβλίο που στηρίζεται σε γεγονότα του μακρινού παρελθόντος όπως καταγράφηκαν από τους ιστορικούς και τη συλλογική μνήμη.

Τα πρόσωπα που εθελοντικά έδωσαν συνεντεύξεις και αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο είναι απολύτως υπαρκτά, ζήτησαν όμως να κρατηθεί η ανωνυμία τους για να αποφύγουν τη δημοσιότητα ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις που κατέχουν και που συνεχώς απειλούνται από σφετεριστές. Οι καταστάσεις που περιγράφουν είναι πραγματικές, διασταυρωμένες και έχουν συμβεί στο μέλλον.

Οι συνεντεύξεις δεν έγιναν με μορφή ερωτήσεων, αλλά με τη μορφή της εξομολόγησης. Οι δε απόψεις και τα σχόλιά τους είναι απολύτως προσωπικά. Δεν δημοσιεύονται όλες οι συνεντεύξεις γιατί κάποιες δεν κρίθηκαν άξιες λόγου, αλλά και κάποιοι αρνήθηκαν εκ ων υστέρων να τις παραχωρήσουν για διάφορους λόγους.

ISBN 9789605910495, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών HBK Braunschweig 1983-89. Μεταπτυχιακές σπουδές Meisterschueler στη ίδια σχολή, 1989-90. Το 1995 ιδρύει με τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο την CheapArt στην Αθήνα, την οποία και διευθύνουν μέχρι σήμερα, διοργανώνοντας τις εκθέσεις του χώρου.

Από το 1997 διδάσκει στο ΙΕΚ Κοσμήματος Mokume. To 1999 βγαίνει στην αγορά το επιτραπέζιο παιχνίδι cheapart. Το 2008 ιδρύει στην Αθήνα με τον Χαράλαμπο Δερμάτη τον καλλιτεχνικό οργανισμό και την ομώνυμη γκαλερί The Art Foundation. Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία και Γερμανία.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!