Το δέντρο του Ιούδα

Ο Ηλίας, ένας άνθρωπος που έχει χάσει τα πάντα -δουλειά, οικογένεια-, στα πενήντα τρία του χρόνια φεύγει από την Αθήνα και επιστρέφει στο χωριό του, το Δελβινάκι, ψηλά στο Πωγώνι, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Όταν μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη έξω από το χωριό, η εξιχνίαση του φόνου γίνεται για τον ήρωα έμμονη ιδέα, ένας σκοπός που γεμίζει το ψυχικό του κενό και τον άδειο χρόνο.

Με φόντο το χειμωνιάτικο τοπίο της ορεινής Ηπείρου, που αφήνει το αποτύπωμά του στη λιτή, αδρά ποιητική γλώσσα, στο απέριττο ύφος της αφήγησης, αλλά και στο ήθος των χαρακτήρων, στο Το δέντρο του Ιούδα ξετυλίγεται ο μίτος μιας ιστορίας φιλίας και προδοσίας που καταλήγει στη λύτρωση με τον ερχομό της άνοιξης.

ISBN 9786185004262, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μιχάλης Μακρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλέον κατοικεί στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και με τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ήπειρο.

Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας από τα αγγλικά και τα γαλλικά. (έχοντας μεταφράσει αρκετά έργα των Ernest Hemingway, Truman Capote, Ray Bradbury, Saul Bellow, Richard Powers, Michel Faber, Antoine de Saint-Exupery, Martin Amis, κ.ά.).

Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Η θλίψη στα μάτια του ποντικού», Οδυσσέας 1996, «Η Ιουλία είχε ένα πόδι», Οδυσσέας 1998, «Ιστορίες για μικροσκοπικά και γιγαντιαία πλάσματα», Οξύ 2000, «Το τέρας και ο έρωτας», Εστία 2002, «Η μαγική εκδρομή», Εστία 2005, «Ο Μάρκος και η περίεργη εφεύρεση του καθηγητή Στρφτ», Καστανιώτης 2005, «Το τέλος του ταξιδιού», Εστία 2006, «Η άδεια καρέκλα», Καστανιώτης 2007, «Το καρναβάλι των θαυμάτων και των τεράτων», Φίλιππος Νάκας, «Chroma Musika» 2008.

Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!