Το φάντασμα της όπερας

Η φωνή του την καλεί. Η νεαρή σοπράνο Κριστίν νομίζει ότι είναι ο «Άγγελος της Μουσικής», φύλακας και προστάτης της.

Μόνο η μαντάμ Ζιρί γνωρίζει ότι ο μυστηριώδης αυτός άγνωστος είναι το φάντασμα, ένας παραμορφωμένος μουσικός που ζει στις κατακόμβες κάτω από την Όπερα του Παρισιού, σκορπώντας τον τρόμο στους καλλιτέχνες.

ISBN 9602360402, έκδοση 2006

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γάλλος συγγραφέας Γκαστόν Λερού (Gaston Leroux, 1868 – 1927), γνωστός κυρίως για το περίφημο μυθιστόρημά του Το φάντασμα της όπερας, που μεταφέρθηκε πολλές φορές στον κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο, υπήρξε κληρονόμος μίας μεγάλης περιουσίας και έζησε πλουσιοπάροχα μέχρι το 1890, οπότε και έφτασε κοντά στη χρεοκοπία. Έχοντας σπουδάσει νομικά, άρχισε να δουλεύει ως δικαστικός δημοσιογράφος αλλά και κριτικός θεάτρου.Gaston Leroux

Το 1905, ως επίσημος διεθνής ανταποκριτής της εφημερίδας Le Matin, στάλθηκε στη Ρωσία για να καλύψει τις εξεγέρσεις εναντίον του τσάρου. Εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία το 1907 και άρχισε να γράφει μυθιστορήματα, με πρώτο το Το μυστήριο του κίτρινου δωματίου, όπου και εισάγει τον περίφημο δημοσιογράφο-ντετέκτιβ του Ζοζέφ Ρουλεταμπίλ.

Το 1909, ίδρυσε μαζί με τον Arthur Bernede την εταιρεία Societe des Cineromans, προκειμένου να δημοσιεύουν μυθιστορήματα και στη συνέχεια να τα μεταφέρουν στον κινηματογράφο. Η συνεισφορά του Γκαστόν Λερού στη γαλλική αστυνομική λογοτεχνία θεωρείται εφάμιλλη με εκείνη του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ στην αγγλική και του Έντγκαρ Άλαν Πόε στην αμερικανική.

Το πρώτο του βιβλίο ήταν το Το μυστήριο του κίτρινου δωματίου, ενώ το πιο γνωστό του έργο είναι το Το φάντασμα της όπερας, το οποίο έχει ανεβεί πολλές φορές στη σκηνή κι έχουν γυριστεί πολλές ταινίες που βασίζονται σ΄ αυτό.

Το 1919 ο Λερού δημιούργησε τη δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών. Άλλα έργα του είναι τα εξής: Ο άνθρωπος που είδε τον διάβολο, Το στοιχειωμένο κάθισμα, Η διπλή ζωή του Θεόφραστου Λονγκέ.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!