Το είδωλο

Στο πλαίσιο ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού με χρηματικό έπαθλο η Αγνή Δηαγά, γνωστή ηθοποιός , σε ώριμη ηλικία, ένα είδωλο, δίνει συνέντευξη σε δημοσιογράφο για κοινωνικά ζητήματα που συνδέονται με τη ζωή τους. Σκοπός είναι, να αναφερθούν αλήθειες, διαφορετικά θα φύγει από το παιχνίδι. Τα θέματα που αναπτύσσει αφορούν στην εργασία, τη μητρότητα , το σεξ κ.λπ.

Το ενδιαφέρον στην διήγηση είναι ότι υπάρχουν δύο απαντήσεις, «η μια», η ωραιοποιημένη, η κατασκευασμένη, και η «άλλη», η αληθινή, οι ενοχές της ηρωίδας για κάποια συμβάντα της ζωής της.

Το βιβλίο προλογίζει ο επίκουρος καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών Κυριάκος Νικολάου-Πατραγάς.

Στο παράρτημα περιλαμβάνονται αποσπάσματα από τις κριτικές του βιβλίου στις παρουσιάσεις του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας καθηγητών/τριών, δημοσιογράφων κλπ

Επίσης το βιβλίο έγινε κινηματογραφική ταινία και παρουσιάσθηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας [Artfools] στις 21/2/2013 από την Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Ένα βιβλίο που δείχνει τον τρόπο κατασκευής της εικόνας ενός ειδώλου. Ένα βιβλίο χρήσιμο για τα Δημόσια πρόσωπα [Καλλιτέχνες, Πολιτικούς, Δημοσιογράφους, Αθλητές, Μοντέλα] τους/τις φοιτητές/τριες , κοινωνικούς επιστήμονες αλλά και για το ευρύ κοινό που αρέσκεται να διαβάζει τις ζωές των άλλων.

Τόσο αληθινό και ζωντανό που ψάχνεις να βρεις ποια είναι στην πραγματικότητα η Αγνή Δηαγά;

ISBN 9789600232899, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αναστάζια (Τέσσα) Δουλκέρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Έχει πτυχίο νομικής, μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου από το ΑΠΘ, μεταπτυχιακό δίπλωμα Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Paris I-Sorbonne και διδακτορικό δίπλωμα Επιστήμης της Πληροφόρησης – Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο Paris II – Pantheon-Sorbonne.

Έκανε πρακτική άσκηση στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο και στη Γαλλική Τηλεόραση (Πρώτο Κανάλι) στο Παρίσι.

Εργάστηκε ως δικηγόρος και ειδικός επιστήμων για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και για θέματα Ισότητας στη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Δίδαξε ως ειδική επιστήμων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ, καθώς και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για θέματα της ειδικότητας της στο πλαίσιο ανταλλαγών διδασκόντων του προγράμματος «Socrates».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!