Το ματωμένο λιβάδι

Ο Κόρολεφ ήταν ξύπνιος όταν ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα του διαμερίσματος. Όταν το ξανασκέφτηκε αργότερα, αναρωτήθηκε αν άραγε τον είχε ξυπνήσει ο ήχος του αυτοκινήτου που σταματούσε απέξω.

Διόλου απίθανο. Η κρεβατοκάμαρά του είχε παράθυρο προς το κάθετο δρομάκι και ο θόρυβος του ZIS θα ήταν ασφαλώς ιδιαίτερα διαπεραστικός στο σιωπηλό φόντο της φασκιωμένης με χιόνι μοσχοβίτικης νύχτας.

Και βέβαια, εκείνη την ώρα του πρωινού, στους δρόμους δεν κυκλοφορούσαν άλλα αυτοκίνητα εκτός από τα «μαύρα κοράκια» της Κρατικής Ασφάλειας, κι έτσι το φρενάρισμα ενός αυτοκινήτου που σταματούσε στη γειτονιά θα είχε τρομάξει όλους τους γείτονες.

ISBN 9789603645467, έκδοση 2013
 
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο William Ryan σπούδασε νομικά στο Δουβλίνο και δικηγορεί στο City του Λονδίνου.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, Ο Ιερόσυλος, πραγματεύτηκε την πρώτη από μια σειρά πολύπλοκων υποθέσεων που καλείται να διαλευκάνει ο Αλεξέι Κόρολεφ, ντετέκτιβ της Διεύθυνσης Ποινικών Ερευνών της Μόσχας κατά τη δεκαετία του 1930.

Το μυθιστόρημα ήταν σε περίοπτη θέση στον κατάλογο των φιναλίστ για τα βραβεία Theakston’s Crime Novel of the Year Award, CWA New Blood Dagger και Irish Fiction Award.

Το Το Ματωμένο Λιβάδι είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς. Ακολούθησε το τρίτο της σειράς, με τίτλο Τομέας 12.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!