Το ουφάκι

«Με λένε Μάνο, είµαι οχτώ ετών, κι η µαµά µου είναι µάγισσα…» Έτσι ξεκινά η ιστορία του Μάνου, που έχει πολλά άγχη –αν θα θυµηθεί το µάθηµα όταν η δασκάλα τον σηκώσει στον πίνακα, αν οι γονείς του θα µείνουν αγαπηµένοι ή θα χωρίσουν, αν η οµάδα του θα χάσει στον τελικό…– κι όταν πέφτει να κοιµηθεί, δεν τον πιάνει ύπνος, είναι όλο «Ουφ!» και «Ουφ!». Αλλά η µαµά του, επειδή είναι µάγισσα, έρχεται, παίρνει τα ουφάκια απ’ το στήθος του, τα πετάει κάτω, τα πατάει και τα σκοτώνει.

Μέχρι που µια µέρα ένα ουφάκι εµφανίζεται µπροστά του και του εξηγεί ότι δεν είναι κακό – ότι, µάλιστα, είναι ίσως ο καλύτερος φίλος του. Κι ότι πρέπει να το βοηθήσει να γλιτώσει.

Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους, για το άγχος που τρώει παππούδες και εγγόνια και για το πώς καµιά φορά αυτό που φοβόµαστε περισσότερο απ’ οτιδήποτε µπορεί να αποδειχτεί ένας αόρατος κολλητός µας φίλος.

O Πέτρος (ή Αύγουστος ή Πετραύγουστος ή Αυγουστόπετρος – κανείς δεν ξέρει πώς να τον φωνάξει) όταν ήταν µικρός, είχε πολλά, πάρα πολλά ουφάκια, αλλά η µαµά του, που ήταν µάγισσα χωρίς µαγικά, του έδειξε πώς να συµβιώνει αρµονικά µαζί τους. Τώρα πια, τα ουφάκια είναι οι καλύτεροί του φίλοι.

Η Πέρσα Ζαχαριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυµατολογία στο Τµήµα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και ζωγραφική στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Έχει συµµετάσχει σε ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο και στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος-εικονογράφος, ενώ παράλληλα διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά.

ISBN 9789601672939, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για τον συγγραφέαΑύγουστος Κορτώ

Ο Πέτρος Χατζόπουλος, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Αύγουστου Κορτώ, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη.

Έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες, κριτικές και βιβλία για παιδιά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!