Το παιδί της βασίλισσας

Αναφέρεται αρχικά σε τραγικά γεγονότα του εμφυλίου και στη διαβίωση ενός παιδιού σε μια παιδούπολη της Θεσσαλονίκης, μια από τις 53 «παιδουπόλεις» που λειτούργησαν στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της βασίλισσας Φρειδερίκης και υπό την εποπτεία της «Πρόνειας Βορείων Επαρχιών της Ελλάδος» στα σκοτεινά μετακατοχικά χρόνια.

Με τίτλο εμπνευσμένο απ΄τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του ήρωα το μυθιστόρημα περιγράφει τη νοσταλγία του χωριού και της μητρικής αγκαλιάς την προπαγάνδα που δημιουργούσε σύγχυση στα παιδικά μυαλά, τους αυστηρούς κανόνες πειθαρχείας αλλά και τα παιδικά όνειρα που έκανε ο ήρωας εκείνα τα χρόνια.

Το Το παιδί της βασίλισσας συνεχίζει με τα εφηβικά χρόνια του ήρωα, με την αποφοίτηση του απ’το τμήμα Ηλεκτρολόγων της Βαλειάνειου Επαγγελματικής Σχολής Κεφαλλονιάς και με την απόκτηση του διπλώματος του ηλεκτρολόγου στην ηλικία των 18 ετών, ενώ φτάνει μέχρι και τα 30 του χρόνια, όταν μετά από πολλές περιπέτειες και μετά την επαγγελματική του καταξίωση, ο ήρωας του μυθιστορήματος πραγματοποιεί τα όνειρά του και αφοσιώνεται στη συλλογική δράση.

Έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Σανιδάς γεννήθηκε το 1963 στη Σκιάθο. Είναι οικονομολόγος και ασχολείται, παράλληλα, με θέματα Κοινωνικής Οικονομίας.

Η πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία έγινε με την ποιητική νουβέλα «Πρωτοετής Φοιτητής»(1993) και ακολούθησαν τα: «Λοχία γιατί (δεν) εκινήθης;» (Αφοι Κυριακίδη 2012) και «Το παιδί της Βασίλισσας» (iwrite 2012).

Το 2013 δημιούργησε τις εκδόσεις «ΚΥΜΑ» και προχώρησε στην έκδοση των μυθιστορημάτων «Το Κάστρο της Ελευθερίας και ο Μπαρμπαρόσα» και «Ναυαγισμένοι Έρωτες», καθώς και του αφηγήματος «Αν Ξυπνούσε ο κυρ-Αλέξανδρος».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!