Το πετροκάραβο

Το φανταστικό έχει την ικανότητα να σε ταξιδεύει τόσο μακριά όσο φτάνει ο νους. Και η ελληνική παράδοση μάς χαρίζει πλούσιες υπερβατικές ιστορίες από τα βάθη του χρόνου. Νεράιδες και ξωτικά, δράκοι και φίδια, γοργόνες, νάνοι και μάγισσες, πόρτες που κρύβουν θησαυρούς, τέρατα αλλά και γενναίοι ήρωες ζωντανεύουν στη νέα σειρά Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας, η οποία είναι εμπνευσμένη από τους θρύλους τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας.

Το Πετροκάραβο: Ήτανε κάποτε μια νεράιδα όμορφη και γενναία, καπετάνισσα ενός μεγάλου και γρήγορου καραβιού, που κανένα άλλο δεν μπορούσε να το παραβγεί. Κι ήταν πράγματι το καράβι τόσο γρήγορο κι εκείνη τόσο ατρόμητη καπετάνισσα, που έφτασε να προκαλέσει ακόμα και το ίδιο το φεγγάρι σ’ έναν αγώνα ταχύτητας. Μετά από τρία μερόνυχτα, το φεγγάρι τη νίκησε. Μέσα στον θυμό της η νεράιδα είπε λόγια βαριά. Και το φεγγάρι πέτρωσε το καράβι της. Έτσι πετρωμένο στέκεται ακόμα και σήμερα. Κι αν πλησιάσεις κοντά, μπορεί να ακούσεις το κλάμα της νεράιδας.

«Φεγγάρι που είσαι εκεί ψηλά, στον θόλο καρφωμένο, να ξέρεις, ’γώ σε προκαλώ πως θα σε ξεπεράσω. Και ή θα νικήσω ή θα χαθώ, όρκο μεγάλο δίνω»είπε η νεράιδα μια φορά κοιτώντας το φεγγάρι.

ISBN 9786180308860, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει με τον άντρα της και τους δυο γιους τους.

Έκανε μεταπτυχιακά σε Σπουδές Παράστασης στο Λονδίνο και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, και παρακολούθηε μαθήματα συγγραφής σε Ελλάδα και Αγγλία. Από το 1998 σκηνοθετεί για το θέατρο (ιδιαίτερα παραστάσεις devised theatre), μουσικές συναυλίες και είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας Θεάματος Η Άλλη Πλευρά και της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik.

Έχει κάνει θεατρικές μεταφράσεις κι έχει επιμεληθεί τη δραματουργική σύνθεση αρκετών παραστάσεων. Το 2000 βραβεύτηκε με το Β΄ βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς (Γ.Γ.Ν.Γ. – Θέατρο του Νότου). Το μυθιστόρημά της για παιδιά Ονειροφύλακες τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας το 2005 και το Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο με το Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το 2010.

Ασχολείται με το θέατρο στην εκπαίδευση διδάσκοντας Θεατρική Αγωγή και Στοιχεία Θεατρολογίας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!