Το σχέδιο για τη χώρα

Μία νέα ανάγνωση εθνογένεσης στο 21ο αιώνα

Κάθε μέρα μάς λένε ότι η χώρα χρειάζεται ένα «εθνικό σχέδιο». Μας κρύβουν ότι αυτό είναι σχετικά «απλό» και ότι ο καθένας το «έχει» μέσα του. Η γεωγραφία μάς υποβάλλει, χωρίς να μας ρωτάει, την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η Ιστορία μάς υπαγορεύει τι μπορούμε να πετύχουμε οι άνθρωποι που κατοικούμε σ’ αυτή τη γωνιά της γης. Ο Πολιτισμός μάς αποδεικνύει ποιοι είμαστε και τι έχουμε ήδη πετύχει. Ο πληθυσμός της περιοχής είναι το υποκείμενο της ιστορίας, αυτός που θα δημιουργήσει το μέλλον μας.

Αυτό το βιβλίο διηγείται μια ιστορία των Ελλήνων (χωρίς τους μύθους), η οποία είναι γραμμένη στην πέτρα. Η ιστορία η γραμμένη στην πέτρα αφορά εσάς τους αναγνώστες. Και η πέτρα είστε εσείς.

Προσοχή! Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι επικίνδυνο! Όταν θα το έχετε διαβάσει, δεν θα μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δεν το γνωρίζετε.

ISBN 9789600807004, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αντώνης Κοκορίκος είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, και εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης σε μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας από το 1982.

Μεταξύ άλλων εργάστηκε στην ΕΡΤ, στον ΣΚΑΪ, στο ΣΤΑΡ, στο ΑΛΤΕΡ, στους ραδιοσταθμούς ΣΚΑΪ, ΝΙΤΡΟ, Alpha, Flash και στις εφημερίδες Καθημερινή, Αυγή, Ελεύθερος Τύπος κ.λπ.

Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!