Το στοιχειωμένο χωριό

Η γιαγιά Βέρρα ήταν μόλις δύο ετών, όταν οι γονείς της ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα απ’ το μαρτυρικό Λιβίσι της Μικράς Ασίας.

Η παιδική της ηλικία ήταν γεμάτη από τις διηγήσεις των δικών της, που με νοσταλγία κι αγάπη προσπαθούσαν να κρατήσουν άσβεστη τη μνήμη της πατρίδας τους.

Αξιώθηκε να ταξιδέψει στα Μύρα για να βαφτίσει τον εγγονό της στον αγιασμένο τόπο που έζησε ο Άγιος Νικόλαος, που ήταν προστάτης της οικογένειάς της και να του δώσει το όνομα του Αγίου.

Ακόμα κι η καθημερινότητα της ζωής των ανθρώπων μπορεί να γράψει ιστορία.

ISBN 9789606962332, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ναννίνα Σακκά – Νικολακοπούλου έχει τελειώσει την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία και την Αγγλική Φιλολογία στο Λονδίνο. Από το 1965 μέχρι σήμερα είναι δασκάλα στο Αρσάκειο και Διευθύντρια στο Δ΄ Τοσίτσιο Δημοτικό Σχολείο.

Παραδίδει σεμινάρια σε δασκάλους με θέμα «Τα πρότυπα κείμενα της παιδικής λογοτεχνίας μέσω της διδασκαλίας του γλωσσικού μαθήματος» και οργανώνει αφιερώματα σε Έλληνες λογοτέχνες με τη συμμετοχή των μαθητών καθώς επίσης και πολλές εκδηλώσεις, τόσο για το βιβλίο όσο και εκθέσεις βιβλίου.

Διασκευάζει για το θέατρο έργα γνωστών Ελλήνων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας.

Από το 2008 είναι πρόεδρος του Σωματείου της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς με σκοπό την προώθηση και διάδοση του παιδικού βιβλίου.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!