Το στίγμα

[ γράφει η Βίκυ Τερζίδου ]

Το Το στίγμα της Ρούλας Σαμαϊλίδου, είναι ένα βιβλίο που αναδεικνύει όλα τα προβλήματα και τις συμφορές που μπορεί να επιφέρει ο «κοινωνικός στιγματισμός» των ανθρώπων, από διάφορους λόγους και αιτίες και σε διαφορετικές εποχές, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες των χωριών και των μικρών επαρχιακών πόλεων -και κατ’ επέκταση σε μεγαλύτερες πόλεις.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα μας κάνει να νιώσουμε μια πληθώρα συναισθημάτων (σ’ εμένα τουλάχιστον αυτό συνέβη), όπως οργή, θαυμασμό, ελπίδα, πίκρα, απελπισία, χαρά αλλά και τόσα άλλα. Σε κάποια σημεία ο αναγνώστης θα συγκινηθεί, άλλοτε πάλι θα χαμογελάσει!

Με χαρακτήρες ολοζώντανους και τόσο ωραία δοσμένους, που νιώθεις να συμπορεύεσαι μαζί τους, να συμπάσχεις με τις λύπες τους και να χαίρεσαι στις χαρές τους λες και είναι δικοί σου άνθρωποι, και τοποθετημένους τόσο ωραία, μέσα στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής όπου έζησαν, με διακριτικές και καίριες αναφορές, και με μικρές πινελιές ιδιαίτερου χιούμορ, τόσο λυτρωτικού σε κάποιες δύσκολες στιγμές…

Το τέλος της ιστορίας έρχεται και δένει τόσο όμορφα όλο αυτό το γαϊτανάκι ανθρώπων και των ζωών τους…

 Το συγκεκριμένο βιβλίο αναμφίβολα θα σας ταξιδέψει, το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!