Το στίγμα

[ γράφει η Μαρία Φερεσιάδου ]

Το δεύτερο βιβλίο τής Chevy Stevens με τίτλο Το στίγμα αποτέλεσε την πρώτη μου επαφή με τη συγκεκριμένη συγγραφέα.

Στο ψυχολογικό αυτό θρίλερ, η πρωταγωνίστρια Σάρα, μητέρα ενός εξάχρονου κοριτσιού, αποφασίζει στα τριάντα τρία της χρόνια και λίγο πριν το γάμο με το σύντροφό της να αναζητήσει τους βιολογικούς της γονείς, ώστε να ανακουφιστεί από τα ερωτήματα που τη βασανίζουν σχετικά με την ταυτότητά της.

Η αναζήτηση της Σάρα την οδηγεί στην αποκάλυψη πως η μητέρα της είναι το μοναδικό θύμα που επέζησε μετά τον βιασμό και τη δολοφονική επίθεση ενός κατά συρροή δολοφόνου: του πατέρα της! Η εξέλιξη αυτή μάς γίνεται γνωστή ήδη από την περίληψη του βιβλίου στο οπισθόφυλλό του και μας αποκαλύπτεται νωρίς στο βιβλίο. Παρά το γεγονός αυτό, η αγωνία τού αναγνώστη διατηρείται έντονη καθ’ όλη την διάρκεια της ανάγνωσης, καθώς ο πατέρας – δολοφόνος βρίσκεται εν ζωή, χωρίς να έχει συλληφθεί. Το ενδιαφέρον επίσης δεν χάνεται εφόσον, πέρα από το κομμάτι που αφορά στον πατέρα και τον φόβο της Σάρα, υπάρχει και η σημαντική πλευρά της ιστορίας, που αφορά στον αγώνα της να κατανοήσει τους βιολογικούς της γονείς, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό.

Το βιβλίο γενικά διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα, παρά τη μικρή επιβράδυνση στη μέση του, η οποία όμως δεν κουράζει ιδιαίτερα. Έχει ωστόσο κάποια μικρά μειονεκτήματα, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη ορισμένων μη ρεαλιστικών συνθηκών, καθώς και το γεγονός ότι κάποιες σκέψεις, λανθασμένες ίσως αντιδράσεις και πράξεις της πρωταγωνίστριας δεν την καθιστούν απόλυτα συμπαθητική. Το μεγαλύτερο ελάττωμα του βιβλίου είναι ίσως η ύπαρξη στο τέλος του μιας ανατροπής που μοιάζει ανούσια και περιττή, σαν να προστέθηκε από τη συγγραφέα μόνο και μόνο ώστε να υπάρχει μια ανατροπή στο βιβλίο της.

Παρά τις ατέλειές του, το Το στίγμα αποτελεί ένα αρκετά ευχάριστο ανάγνωσμα που αποκαλύπτει το ταλέντο τής Chevy Stevens να αφηγείται μια ιστορία κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τού αναγνώστη.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!