Το τελευταίο κρασί

Μια συγκλονιστική μυθιστορηματική εκδοχή του Πελοποννησιακού Πολέμου

Αθήνα και Σπάρτη. Δυο πανίσχυρες πόλεις – κράτη, εγκλωβισμένες σε μια πορεία σύγκρουσης με έπαθλο την κυριαρχία. Ολόκληρη η Ελλάδα, που μόλις λίγες δεκαετίες πριν είχε ενωθεί για να αναχαιτίσει την Περσική απειλή, μοιάζει πλέον διχασμένη και οι άνεμοι του πόλεμου απειλούν να γκρεμίσουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Μέσα από τα μάτια του νεαρού Αλεξία, γόνου μιας πλούσιας Αθηναϊκής οικογένειας, ξετυλίγεται το χρονικό μιας αιματηρής σύρραξης που κράτησε σχεδόν τριάντα χρόνια και σηματοδότησε το τέλος μιας χρυσής εποχής, αλλάζοντας τον ρου της Ιστορίας.

ΙSBN 9789604976133, έκδοση 2016

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Mary Renault γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1905.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Αγγλική Λογοτεχνία στην Οξφόρδη, εκπαιδεύτηκε επί τρία χρόνια ως νοσοκόμα στο Radcliffe Infirmary. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έγραψε την πρώτη της νουβέλα με τίτλο Purposes of Love.

Υπηρέτησε ως νοσοκόμα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνεχίζοντας παράλληλα την ενασχόλησή της με τη συγγραφή. Το μυθιστόρημά της Return to Night (1947) απέσπασε το βραβείο Metro Goldwyn Mayer που συνοδεύτηκε από χρηματικό έπαθλο 150.000 δολαρίων.

Μετά τον πόλεμο η συγγραφέας εγκαταστάθηκε στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Ανάμεσα στα πολυάριθμα ταξίδια της, η χώρα μας τη σημάδεψε και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μια μεγαλοφυή αναπαράσταση γεγονότων και καταστάσεων της Αρχαίας Ελλάδας, σε μια σειρά μυθιστορημάτων όπως Ο βασιλιάς πρέπει να πεθάνει, Ο ταύρος που βγήκε από τη θάλασσα, Φωτιά από τον ουρανό κ.ά.

Πέθανε το 1983.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!