Το θαύμα

Μέσα του 19ου αιώνα. Σ’ ένα µικρό ιρλανδικό χωριό, ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι επιβιώνει χωρίς φαγητό επί µήνες. Θαύµα; Ιατρικό φαινόµενο; Ή µήπως θρασύτατη απάτη;

Μια νοσοκόµα, εκπαιδευµένη στην Κριµαία, πλάι στη Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, προσλαµβάνεται για να παρακολουθεί το παιδί. Περιηγητές συρρέουν για να το αγγίξουν. Ένας δηµοσιογράφος έρχεται από το Δουβλίνο για να καλύψει το γεγονός. Όµως το παιδί φθίνει σιγά σιγά. Αναστατωµένη από το ενδεχόµενο να πεθάνει το κοριτσάκι, µε µόνο της συµπαραστάτη τον δηµοσιογράφο, η νοσοκόµα θα αντιστρατευτεί τις προλήψεις, τις δεισιδαιµονίες και τη θρησκευτική υστερία µιας ολόκληρης κοινότητας, και θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις ολέθριες συνέπειες ενός τροµερού µυστικού.

Συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, ολοζώντανο µυθιστόρηµα εποχής και συνάµα φλογερή ερωτική ιστορία, το βιβλίο εξερευνά µε ευαισθησία και τόλµη τη φύση της πίστης, της εµπιστοσύνης και της αγάπης.

ISBN 9789605697297, έκδοση 2017

Λίγα λόγια για την συγγραφέαEmma Donoghue

Γεννηµένη στο Δουβλίνο το 1969, η Ιρλανδή Έμμα Ντόναχιου (Emma Donoghue) είναι διπλά µετανάστρια: Αφού πέρασε οχτώ χρόνια στο Κέµπριτζ, ετοιµάζοντας το διδακτορικό της στη λογοτεχνία του δέκατου όγδοου αιώνα, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο του Οντάριο µε την οικογένειά της.

Μεταναστεύει, όµως, και από το ένα λογοτεχνικό είδος στο άλλο: Έχει γράψει ιστορία της λογοτεχνίας, βιογραφία, έργα για το θέατρο και το ραδιόφωνο, παραµύθια και διηγήµατα. Το παγκόσµιο µπεστ σέλερ της The Room (Το δωµάτιο) ανακηρύχτηκε Καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς από τους New York Times το 2010 και ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Man Booker, Commonwealth και Orange.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!