Το τραγούδι της Φάλαινας

Η Ελίζαμπεθ είναι βιολόγος με ειδίκευση στις φάλαινες. Έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της στην προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τον τρόπο επικοινωνίας τους. Το «τραγούδι» τους, το πιο περίπλοκο στη φύση, μπορεί να αποκαλύψει μυστικά για τον ζωικό κόσμο που δεν έχει φανταστεί ποτέ κανένας.

Όταν μια φάλαινα εγκλωβίζεται στον ποταμό Σακραμέντο εκπέμποντας περίεργους ήχους, η Ελίζαμπεθ πρέπει να τους αποκωδικοποιήσει για να καταφέρει να τη σώσει. Καθώς η προσπάθειά της προσελκύει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, κάποιες ισχυρές προσωπικότητες της παγκόσμιας βιομηχανίας εμφανίζονται στο προσκήνιο με σκοπό να την εμποδίσουν με κάθε τίμημα. Τότε η Ελίζαμπεθ θα αναγκαστεί να αποφασίσει αν οι ανακαλύψεις της είναι τόσο σημαντικές ώστε να χάσει το γάμο, την καριέρα της και, πιθανώς, την ίδια τη ζωή της…

Σ’ έναν κόσμο όπου οι οικολογικές προκλήσεις αναδεικνύονται ολοένα και πιο ισχυρές, το θρίλερ του Ντάγκλας Κάρλτον Έιμπραμς συγκλονίζει με τις αλήθειες που τολμά να πει.

«Το Το τραγούδι της Φάλαινας συνδυάζει μια συναρπαστική αφήγηση με τις τελευταίες ανακαλύψεις των σημαντικότερων περιβαλλοντολόγων και επιστημόνων του κόσμου. Είναι ένα βιβλίο που θα σας κάνει να καρδιοχτυπάτε από αγωνία μέχρι να λυθεί το μυστήριο. Και, αφού το τελειώσετε, προβλέπω ότι θα έχετε νέες δυνάμεις και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να αγωνιστείτε για την προστασία του πλανήτη Γη»Κεν Κουκ, πρόεδρος της οργάνωσης Environmental Working Group

ISBN 9789604537310, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ντάγκλας Κάρλτον Έιμπραμς εργάστηκε για πολλά χρόνια ως επιμελητής εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο University of California Press και ακολούθως στον Harper San Francisco.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων για την αγάπη, τη σεξουαλικότητα και τον πνευματισμό, σε συνεργασία, μεταξύ άλλων, με τον αρχιεπίσκοπο Desmond Tutu, το γιόγκι B. K. Slyengar και το δάσκαλο του ταοϊσμού Mantak Chia.

Το Το χαμένο ημερολόγιο του Δον Ζουάν, το πρώτο του βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει πουληθεί σε 27 χώρες. Για τη συγγραφή του μυθιστορήματος Το τραγούδι της Φάλαινας, ο Έιμπραμς συνεργάστηκε στενά με ειδικούς επιστήμονες και έκανε εκτεταμένη έρευνα.

Σήμερα ζει στη Βόρεια Καλιφόρνια με τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!