Το βιβλίο του Μανουέλ

Μια οικογένεια εξόριστων Αργεντινών δημιουργούν, μαζί με τους φίλους τους ένα βιβλίο, για τον νηπιακής ηλικίας γιο τους. Στόχος τους, όταν μεγαλώσει ο Μανουέλ να μάθει μέσα από αυτό το βιβλίο τι συνέβη στον κόσμο.

Μπορεί κάποιος να κάνει δώρο στο παιδί του το αλφαβητάρι του κόσμου;

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του κορυφαίου Αργεντινού συγγραφέα.

ISBN 9600437033, έκδοση 2008

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χούλιο Κορτάσαρ (Julio Cortázar) είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα, μυθιστοριογράφος που ανανέωσε τις αφηγηματικές τεχνικές και δεξιοτέχνης του φανταστικού διηγήματος. Μαζί με τους Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, Μάριο Βάργκας Γιόσα, Κάρλος Φουέντες, ανήκει στη γενιά των συγγραφέων που δημιούργησαν την έκρηξη, το λεγόμενο «Boom», της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας στη δεκαετία του ’60.

Γεννήθηκε το 1914, στις Βρυξέλλες, από Αργεντινούς γονείς, και επέστρεψε στη χώρα του όταν ήταν τεσσάρων ετών. Παιδί φιλάσθενο, πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο κρεβάτι γράφοντας και διαβάζοντας. Σπούδασε φιλοσοφία, χωρίς όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές του και εργάστηκε ως καθηγητής γαλλικών.

Το 1951 εναντιώθηκε στο καθεστώς του Περόν και αυτοεξορίστηκε στη Γαλλία. Στο Παρίσι έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του έργου του, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως μεταφραστής στην Ουνέσκο. Υποστηρικτής των επαναστατικών κινημάτων της Λατινικής Αμερικής, φίλος του Κάστρο, του Αλιέντε, των Σαντινίστας, είχε το σπίτι του πάντα ανοιχτό σε όλους τους εξόριστους Λατινοαμερικανούς.

Πέθανε στο Παρίσι το 1986.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!