Τόποι δύναμης

Ίσως η πιο κοινή υπερβατική μας εμπειρία, να είναι η στιγμή όπου σταθήκαμε σε έναν τόπο δι­αφορετικό, έναν τόπο ιδιαίτερα φορτισμένο και τόσο ξεχωριστό, που λειτουργεί από μόνος του σαν εάν είδος «πύλης» για το Θαυμαστό. Οι άνθρωποι συνέρρεαν από παλιά σε τέτοιους Τόπους, ίσως γιατί εκεί ένιωθαν το Θείο να τους αγγίζει. Στα σημεία αυτά έχτισαν ναούς, μαντεία και εκκλησίες, θέλοντας να τιμήσουν τη γη με τον τρόπο που γνώριζαν. Στο τεύχος αυτό, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τους σημαντικότερους Τόπους Δύναμης, αποκαλύπτοντας ένα μέρος της μαγείας τους.

Διαβάστε:

Η Μυστική Γεωμετρία του Παρθενώνα
Η Δύναμη των Μαντείων στην Αρχαία Ελλάδα
Ο Τάφος του Ιησού
Η Άγνωστη Αγία Σοφία
Γκλάστονμπερι & Το Αόρατο Άβαλον
Τα Μυστηριώδη Εκκλησάκια της Παναγίας
Η Αλχημική Γεωμετρία της Παναγίας των Παρισίων
Sagrada Familia
Παράξενες Εκκλησίες

ISBN 9789604210763, έκδοση 2005

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματισμό κομπιούτερ και δημόσια υγιεινή, προτού ασχοληθεί επαγγελματικά ως ερευνητής – δημοσιογράφος.

Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία.

Μιλά αγγλικά και ρωσικά.

Συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην τελική φάση επιλογής υποψηφίων για το πρόγραμμα West in Space ’97 σε συνεργασία με τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δικά του βιβλία επιστημονικής φαντασίας («Ιστορίες κυβερνοπάνκ», εκδόσεις Ωρόρα – «Πέντε ρωγμές στο δίκτυο», εκδόσεις Λιβάνη). Το διήγημά του «Τα παιδιά του Κρόνου» κέρδισε το πρώτο βραβείο διηγημάτων ελληνικής επιστημονικής φαντασίας (Χρυσός Ικαρομένιππος) για το 1996. Η επιστημονική φαντασία αποτελεί μια από τις βασικές «έμμονες ιδέες» του, μαζί με το Διάστημα, το μέλλον, την κυβερνητική, τα ανεξήγητα φαινόμενα, τη βιοτεχνολογία, τη διεθνή πολιτική, την οικονομία και την εθνολογία.

Μαζί με όλα αυτά, βρίσκει και το χρόνο να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, την αυτόνομη κατάδυση, το χειμερινό σκι και το ροκ εν’ ρολ.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!