Η τριλογία της απειλής για την Αθήνα

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να αποτελέσει μια παρακαταθήκη που θα βοηθήσει να καθορίσουμε εμείς, οι πολίτες, το μέλλον μας και το μέλλον της πόλης μας. Ελπίζουμε να αποτελέσει ένα κείμενο αναφοράς, παρ’ όλο το μικρό του μέγεθος, όπου μπορεί κανείς να ανατρέξει και να βρει όλα εκείνα τα βασικά στοιχεία, και για την παλιά αλλά και για την σύγχρονη πόλη.

Εξ ου και οι εκτεταμένες αναφορές και τα παραρτήματα για πάρα πολλά θέματα, που παρακολουθούν την ιστορικότητα και αναδεικνύουν την διαχρονικότητα ακόμα και κάποιων που παρουσιάζονταν σαν δευτερεύοντα και που μπορεί να ανατρέξει σ’ αυτά κάποιος αναγνώστης, που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα.

Υπάρχουν εκτεταμένες παρουσιάσεις των χαρτών του Rethink Athens, αλλά και των χαρτών της Πόλης των Αθηνών, με στόχο να γίνουν κατανοητές οι αναφορές μας, αλλά και να φανεί η απόσταση που χωρίζει τις προτάσεις τους από την ιστορική και τη τωρινή πραγματικότητα. Επειδή απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της πόλης, δηλαδή στους πολίτες, όχι μόνο στους γνώστες και τους ειδικούς, είναι έτσι γραμμένο ώστε να γίνεται κατανοητό από όλους και ελπίζουμε να μην φανεί πολύ αναλυτικό σε κάποιες περιπτώσεις ή κουράσει με την επανάληψη κάποιων πραγμάτων.

ISBN 9789602631997, έκδοση 2017

Νίκος Μιχαλόπουλος, Γιώτα Βρεττάκου

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!