Τρεις άνθρωποι στο δρόμο

Ο Γιακούπ, ένας εικοσιπεντάχρονος φοιτητής, φεύγει στο εξωτερικό με προορισμό μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Γαλλίας και περνάει τρεις υπέροχες εβδομάδας απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα του Μουντιάλ του 1998 με συνομήλικούς του από χώρες της Ευρώπης? τη Βοσνία, τη Σερβία, το Μαρόκο, την Τσεχία και την Ουκρανία. Έχει όλο το χρόνο στη διάθεσή του για να αναλογιστεί τη γυναίκα που άφησε πίσω του στην Κωνσταντινούπολη αλλά και την τραγωδία των παιδιών-θυμάτων του πολέμου της Βοσνίας.

Στην ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, η Λεϊλά σκέφτεται αν η επικείμενη αυτοκτονία του πατέρα της που την καταδυνάστευσε στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια θα πρέπει να είναι λόγος χαράς και ανακούφισης ή θλίψης. Παράλληλα κάνει ένα ταξίδι στο παρελθόν της, στη ζωή της με τον πρώην άντρα της Χαλίλ και την περίοδο της πολιτικής εξορίας. Όσο για τον Χαλίλ, συντροφεύει το γιο του στην κατασκήνωση. Στην καρδιά του κρύβει ένα μυστικό που τον καίει από παιδί. Ένα μυστικό που τον οδήγησε στο χωρισμό από τη Λεϊλά. Καθώς περιμένει το φέρι μποτ για να διασχίσει τον κόλπο του Ισμίτ, η στρατιά του Ξενοφώντα εμφανίζεται μπροστά του ως όραμα για να τον ακολουθήσει στο ταξίδι της αυτογνωσίας.

Τρεις άνθρωποι, τρεις ζωές, μια γενιά, ένα μεγάλο μυθιστόρημα.

ISBN 9789604538683, έκδοση 2011

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τουνά Κιρεμιτσί γεννήθηκε το 1973 στο Εσκίσεχιρ. Σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πανεπιστημίου Μιμάρ Σινάν.

Η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Αυτοί που κοιτάζουν το φεγγάρι» τιμήθηκε με το Βραβείο Γιασάρ Ναμπί Ναγίρ.

Σήμερα συγκαταλέγεται στους καλύτερους λογοτέχνες της γενιάς του ’90.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!