Τρεις ωκεανοί και μία θάλασσα

Κάπου στη δεκαετία του ’60, ένα υπερωκεάνιο που ονομάζεται Νόστος διασχίζει τρεις ωκεανούς και μια θάλασσα για να ενώσει δυο πατρίδες.

Ένα επτάχρονο κορίτσι, που η μαμά του το φωνάζει «Μα», παίζει κουτσό στο κατάστρωμα, αφήνει πίσω του ένα κουτάκι -τη γη που ως τώρα ήταν το σπίτι της- για να πηδήξει στο επόμενο – την Πατρίδα της μητέρας και της γιαγιάς, και ταυτόχρονα το θέατρο του δράματος που ανάγκασε τις τρεις γυναίκες να επιστρέψουν.

Πίσω τους αφήνουν σύζυγο, πατέρα και μια μεγάλη υπόσχεση. Λίγο προτού γυρίσει ο αιώνας, η Μα, που τώρα έγινε Μαρία, αποφασίζει να εγκατασταθεί στον γενέθλιο τόπο της γιαγιάς της. Εκεί θα ξετυλιχθεί σιγά σιγά το νήμα που συνδέει τις ζωές των ανθρώπων της οικογένειάς της κλείνοντας κύκλους που ως τότε έμεναν ανοιχτοί.

Τρεις γυναίκες, δεμένες με έναν λώρο αδιάσπαστο, ταξιδεύουν σε εποχές και τόπους, ζουν τον έρωτα, τη φιλία, την εγκατάλειψη, τη λύτρωση, τη γέννηση, τον θάνατο -τον κύκλο της ζωής που επαναλαμβάνεται αέναα- για να αποδείξουν πως «η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά».

ISBN 9789604536788, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Έφη Βενιανάκη γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας όπου έζησε έξι χρόνια. Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου.

Εργάστηκε για λίγο στον τομέα του θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά την κέρδισε ο χώρος του βιβλίου. Από το 1988 είναι βασικό στέλεχος και συνεργάτης σε εκδοτικό οίκο.

Το βιβλίο Τρεις ωκεανοί και μία θάλασσα είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!